Starkovs: Katram jācīnās par 100% (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas nacionālā futbola komanda ir 2014. gada Pasaules kausa (PK) izcīņas kvalifikācijas turnīra priekšvakarā. Piektdien Latvijas valstsvienība savu līdzjutēju priekšā pulksten 21.30 aizvadīs pirmo spēli, «Skonto» stadionā tiekoties ar G grupas favorīti Grieķiju. Izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs pirms cikla sākuma sola cīnīties par uzvaru katrā mačā.

«Mēs gatavojamies nopietnai spēlei,» sacīja Starkovs. «Atlases cikla mērķis ir cīnīties par uzvaru katrā spēlē. Rīt mēs veltīsim visus spēkus, lai cīnītos par uzvaru. Protams, mēs vēlamies sākt turnīru ar uzvaru. Esmu pārliecināts, ka spēlētāji būs noskaņojušies cīņai. Daudz kas būs atkarīgs no veiksmes, tā stāv klāt tiem, kas tai tic un cenšas.»

Starkovs teica, ka sastāvu nosauks spēles dienā.

Līdz šim Latvijas valstsvienība nevienu atlases ciklu nav sākusi ar uzvaru.

Grieķija ir G grupas favorīte

«Mums jāspēlē ar grupas favorītiem. Spēlei gatavojamies, vadoties pēc saviem spēkiem un iespējām. Katram spēlētājam jāizliekas par visiem 100%, un mēs nedrīkstam raudzīties pagātnē,» norādīja Starkovs.

Starkovs neuzskata, ka kādam spēlētājam būtu jāveltī īpaša uzmanība, jo pietiekami bīstami un meistarīgi ir visi Grieķijas izlases futbolisti. Par šo komandu ir daudz informācijas, un pretinieks ir labi zināms.

Jauns cikls ar jaunām cerībām

«Uzdevums spēlē ar Grieķiju ir tikai viens - cīnīties par uzvaru un parādīt savu labāko sniegumu. Šis ir jauns cikla sākums, ar jaunām cerībām. Ilgi esam tam gatavojušies, brieduši. Ceram parādīt sniegumu, uz kādu šobrīd esam spējīgi,» teica valstsvienības kapteinis Kaspars Gorkšs.

Kapteinis pastāstīja, ka mikroklimats komandā ir labs.

Cauņa būs gatavs mačam par 100%

«Mums jādomā par savu spēli. Par grieķiem mēs zinām diezgan daudz, jo pēdējos gados esam daudz tikušies. Tā ir stipra, tehniska, laba komanda, par ko varēja pārliecināties Eiropas čempionātā. Domāju, ka mēs varam labi nospēlēt, īpaši mājās. Centīsimies uzvarēt,» skaidro pussargs un viens no līderiem Aleksandrs Cauņa.

Cauņa, spēlējot Maskavas CSKA kluba rindās, pagājušajā nedēļā guva kājas savainojumu un izlasē trenējās pēc individuālas programmas. Viņš sacīja, ka problēmu nav un mačam būs gatavs par 100%.

Latvijas Futbola federācijai (LFF) nav informācijas, cik līdzjutēju varētu ierasties no Grieķijas.

Piektdien biļetes pārdošanā «Skonto» stadiona kasēs (E.Melngaiļa ielā 1a) nonāks no plkst. 12:00. Tās nopērkamas arī «Biļešu servisa» kasēs un internetā: http://www.bilesuserviss.lv/lat/concerts/sports/futbols/?concert=110511

Biļešu cenas: 3 LVL; 5 LVL un 10 LVL.

Atlaides:

  • pensionāriem, invalīdiem - 30% uzrādot apliecību;
  • invalīdus ratiņkrēslos lūdzam sazināties ar LFF pa telefonu +371 67295992 vai epastu biletes@lff.lv;
  • skolēniem, studentiem - 30%, uzrādot apliecību;
  • LFF biedriem - 30%, izmantojot kodu (tiks paziņots vēlāk);
  • «Latvijas Mobilā telefona» klientiem - 50%.

Bezmaksas ieeja bērniem pirmsskolas vecumā kopā ar vismaz vienu no vecākiem.

Jaunākajā FIFA pasaules rangā Starkova vadītā valstsvienība šobrīd ieņem 94. vietu, kamēr atrodas 11. pozīcijā.

Bez Latvijas un Grieķijas komandas G apakšgrupā spēlē arī Lietuva, Bosnija un Hercegovina, Slovākija un Lihtenšteina.

Kvalifikācijas turnīrs risināsies laika posmā no 2012.gada 7.septembra līdz 2013.gada 15.oktobrim. Finālturnīrā iekļūs katras no deviņu apakšgrupu uzvarētājiem, savukārt astoņas labākās otro vietu ieguvējas izspēlēs vēl četras ceļazīmes izslēgšanas spēļu stadijā.

Latvijas futbola valstsvienības kandidātu saraksts spēlei ar Grieķiju

Vārtsargi: Andris Vaņins («Sion», Šveice), Pāvels Doroševs («Liepājas metalurgs»), Germans Māliņš («Skonto»).

Aizsargi: Igors Savčenkovs, Ritvars Rugins (abi - «Skonto»), Vitālijs Smirnovs («Ventspils»), Oskars Kļava (Baku AZAL, Azerbaidžāna), Ritus Krjauklis (Durbanas «Golden Arrows», DĀR), Kaspars Gorkšs («Reading», Anglija), Deniss Ivanovs («Baku», Azerbaidžāna), Nauris Bulvītis (JPFS/FK «Spartaks»).

Pussargi: Aleksandrs Fertovs («Skonto»), Oļegs Laizāns (Krasnojarskas «Jeņisej», Krievija), Artūrs Zjuzins, Aleksejs Višņakovs (abi - Kaļiņingradas «Baltika», Krievija), Aleksandrs Cauņa (Maskavas CSKA, Krievija), Ivans Lukjanovs (Zaporožjes «Metallurg», Ukraina), Andrejs Kovaļovs (Daugavpils «Daugava»).

Uzbrucēji: Artjoms Rudņevs (Hamburgas SV, Vācija), Māris Verpakovskis («Baku»), Edgars Gauračs (Maskavas «Torpedo», Krievija), Vladimirs Kamešs («Liepājas metalurgs»).

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu