Izvirzītas apsūdzības par «Lokomotiv» komandas katastrofu (10)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirms gada avarējušās Jaroslavļas «Lokomotiv» hokeja komandas lidmašīnas katastrofas izmeklēšanā apsūdzība par gaisa satiksmes drošības noteikumu pārkāpšanu izvirzīta aviokompānijas «Jak-servis» bijušajam ģenerāldirektora vietniekam Vadimam Timofejevam, informēja izmeklēšanas komitejā.

Timofejeva pārziņā bija «Jak-servis» lidotāju kvalifikācijas pārbaudes, un izmeklētāji uzskata, ka viņš pieļāva rupjas kļūdas, ļaujot apkalpei doties lidojumā. Paredzams, ka drīzumā Timofejeva lietā sāks atsevišķu tiesvedību.

Krimināllietas ietvaros nopratināja vairāk nekā 200 cilvēku un veica vairāk nekā 120 ekspertīžu. Lietas materiāli ir apkopoti 90 sējumos.

2011.gada 7.septembrī, paceļoties gaisā no Tunošnas lidostas pie Jaroslavļas, avarēja Krievijas aviokompānijas «Jak-servis» lidmašīna «Jak-42», kas uz Kontinentālās hokeja līgas spēli Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā veda Jaroslavļas «Lokomotiv» komandu. Katastrofas brīdī gāja bojā 43 no 45 lidmašīnā esošajiem cilvēkiem, tostarp 36 no 37 «Lokomotiv» pārstāvjiem.

Bojāgājušo vidū bija 11 ārzemnieki, viņu vidū arī Latvijas izlases hokejists Kārlis Skrastiņš. Vēlāk slimnīcā no gūtajām traumām mira arī «Lokomotiv» hokejists Aleksandrs Gaļimovs.

Pēc katastrofas izdzīvoja tikai apkalpes bortinženieris.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu