Sākas piektā KHL sezona (37)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Šodien ar pagājušās sezonas finālistu Maskavas «Dinamo» un Omskas «Avangard» komandu savstarpējo spēli tiks dots starts jaunajai Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonai. Šogad regulārajā čempionātā kopumā piedalīsies 26 komandas, kuras, kā ierasts, sadalītas divās konferencēs - Austrumu un Rietumu.

Sezonu sāks Znaroks ar Vītoliņu pret Pujacu

Atklāšanas kausa pirmajā mačā latviešu aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētā Omskas «Avangard» komanda viesosies pie čempionvienības Maskavas «Dinamo», kurus trenē Latvijas speciālisti Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš. Šī spēle sāksies plkst. 18.30 pēc Latvijas laika, un to tiešraidē varēs vērot «Viasat Sport Baltic» (VSB) kanālā.

Savukārt Rīgas «Dinamo» regulāro čempionātu sāks tikai ceturtdien, kad izbraukumā spēkosies ar Čehijas vienību Prāgas LEV. Turpinājumā «Dinamo» izspēlēs vēl divas izbraukuma cīņas, bet pirmo mājas spēli rīdzinieki aizvadīs 13.septembrī pret Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvēto Novosibirskas «Sibirj» komandu.

Katrai komandai regulārajā čempionātā būs jāaizvada 52 spēles. Regulārā sezona noslēgsies 7. februārī, bet Gagarina kausa izcīņas pēdējā cīņa varētu notikt 19. aprīlī. Tas gadījumā, ja uzvarētāja noskaidrošanai būs nepieciešami septiņi mači.

Debiju piedzīvos trīs komandas; atgriezīsies «Lokomotiv»

2012./2013.gada KHL sezonā debiju piedzīvos veseli trīs klubi. Pēc salīdzinoši neveiksmīgā starta pagājušajā sezonā Slovākijas klubs Popradas LEV pārcēlās uz Čehijas galvaspilsētu Prāgu. Ģenerālmenedžera pienākumi LEV komandā uzticēti Normundam Sējējam.

Līgas jaunpienācēju skaitā ir arī Ukrainas vienība Doņeckas «Donbas». Šo komandu trenēs labi zināmais slovāku speciālists Jūliuss Šuplers. Tāpat debiju piedzīvos Slovākijas vienība Bratislavas «Slovan».

Neskatoties uz traģiskajiem notikumiem pagājušā gada 7.septembrī, kad aviokatastrofā bojā gāja visa Jaroslavļas «Lokomotiv» hokeja komanda, kluba vadība atjaunojusi sastāvu un ir gatava startam jaunajai sezonai.

Mūsējie citos KHL klubos

Tāpat kā iepriekšējās sezonās arī šajā vairāki Latvijas hokejisti pārstāvēs citas KHL komandas. Neilgi pirms pasaules hokeja čempionāta sākuma Rīgas «Dinamo» komandu pameta divi vadošie uzbrucēji Jānis Sprukts un Miķelis Rēdlihs. Sprukts pārcēlās uz ambiciozo Maskavas CSKA vienību, bet Rēdlihs jaunākais parakstīja vienošanos ar «Lokomotiv» klubu. Trešo sezonu pēc kārtas Hantimansijskas «Jugra» vārtus sargās Latvijas valstsvienības pirmais numurs Edgars Masaļskis, Omskas «Avangard» turpinās spēlēt aizsargs Georgijs Pujacs, bet Lauris Dārziņš pēc traumas sadziedēšanas gatavs turpināt darbu Kazaņas «Ak Bars» vienībā.

No Amerikas hokeja līgas (AHL) uz KHL pārcēlušies divi Latvijas aizsargi - Artūrs Kulda un Oskars Bārtulis. Kulda parakstīja vienošanos ar Austrumu zonas komandu Novosibirskas «Sbirj», bet Bārtulis šogad spēlēs pie Šuplera trenētās «Donbass» vienības.

Pārmaiņas arī Rīgas «Dinamo» frontē

Šosezon Rīgas «Dinamo» ir notikušas visai būtiskas izmaiņas - komandu pametuši trīs vadošie hokejisti: uzbrucēji Jānis Sprukts, Miķelis Rēdlihs un vienības kapteinis Sandis Ozoliņš, kura nākotne joprojām ir miglā tīta. Tāpat komandā vairs nespēlēs Mārtiņš Cipulis, Juris Štāls, Jānis Andersons un pieci leģionāri (Niklass Luseniuss, Kriss Holts, Marsels Hosa, Fredriks Vargs un Džeimijs Lundmarks).

Tikmēr komandai klāt nākuši uzbrucēji - Aleksandrs Žirū, Robs Šremps, Džeimijs Džonsons un latviešu policists Raitis Ivanāns. No Zviedrijas atgriezies vārtsargs Mīkaels Telkvists, kurš par pirmo numuru cīnīsies ar latvieti Māris Jučeru. Savukārt aizsardzības līniju dinamieši pastiprinājuši ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) Anaheimas «Ducks» sistēmā spēlējošo aizsargu Metjū Karlu.

Viena izmaiņa skārusi arī treneru korpusu - «Dinamo» komandu pametis vārtsargu treneris Sergejs Naumovs. Viņš darbu turpinās kopā ar Šupleru «Donbass» komandā.

«Dinamo» spēļu translāciju iegādājas «Modern Times Group» (MTG)

Augusta vidū tika paziņots, ka gaidāmajā sezonā Rīgas «Dinamo» spēles tiks translētas kanālā «TV6» un maksas kanālā «Viasat Sport Baltic» (VSB), izraisot neizpratni sabiedrībā. Pirmajās četrās KHL sezonās Rīgas «Dinamo» spēles translēja gandrīz tikai Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Pēc pašreizējā plāna «TV6» kanālā būs redzamas visas mājas spēles, bet VSB pārraidīs lielāko daļu izbraukuma cīņu.

Tiek solīts, ka VSB skatītājiem visās Baltijas valstīs būs iespēja sekot vairāk nekā 180 KHL spēlēm ik sezonu. Šo spēļu sarakstā ietilpst KHL regulārā sezona, Gagarina kausa spēles un finālsērija. Tāpat būs iespēja vērot Zvaigžņu spēli un citus KHL klubus, kuros spēlē Latvijas hokejisti - Kazaņas «Ak Bars» ar Lauri Dārziņu, Jaroslavļas «Lokomativ» ar Miķeli Rēdlihu, Omskas «Avangard» ar Georgiju Pujacu un Maskavas «CSKA» ar Jāni Spruktu.

«Viasat» un KHL vienošanās paredz, ka spēļu skaits, kas tiks pārraidītas sezonas laikā latviešu valodā, pieaugs vismaz par 50%.

Gagarina kausa favorīti

Par Gagarina kausa izcīņas galvenajiem favorītiem noteikti tiek uzskatīta pašreizējā čempionvienība Maskavas «Dinamo», kura darīs visu, lai aizstāvētu savu pašreizējo titulu. Kā jau ierasts arī šajā sezonā lielas ambīcijas būs bagātākajam līgas klubam Sanktpēterburgas SKA.

Lielu finansējumu no valsts naftas giganta «Rosņeft» šajā pavasarī saņēma Maskavas CSKA komanda. Līdz ar to tika piesaistīti vairāki augstas raudzes hokejisti - to skaitā arī Krievijas izlases zvaigzne Aleksandrs Radulovs. Uz «papīra» CSKA noteikti ir viena no galvenajām favorītēm uz čempionu nosaukumu.

Savukārt bukmeikeri par Rīgas «Dinamo» šajā sezonā izsakās gana pozitīvi. Pekas Rautakallio trenētā komanda, visticamāk, izpildīs minimālo uzdevumu un piekto gadu pēc kārtas kvalificēsies Gagarina kausa izcīņai. Kluba vadībai un ģenerālmenedžerim Jurim Opuļskim šovasar bija nopietni jāstrādā pie komandas jaunā modeļa veidošanas, un pirmie rezultāti bija redzami pārbaudes spēlēs. Signāli ir pozitīvi! Jaunais «Dinamo» modelis parādīja savu augsto potenciālu «Latvijas Dzelzceļa» kausa izcīņā, izcīnot galveno trofeju. Komanda nav kļuvusi vājāka, salīdzinot ar pagājušo sezonu, tāpēc, visticamāk, arī 2013.gadā rīdzinieki piedalīsies «play-off» cīņās.

2012./2013.gada sezonas divīzijas

Bobrova divīzija: Rīgas «Dinamo», Čehovas «Vitjaz», Maskavas «Dinamo», Doņeckas «Donbass», Prāgas LEV, Bratislavas «Slovan» un Sanktpēterburgas SKA

Tarāsova divīzija: Mitišču «Atlant», Minskas «Dinamo», Jaroslavļas «Lokomotiv», Maskavas «Spartak», Ņižņijnovgorodas «Torpedo», Maskavas CSKA un Čerepovecas «Severstaļ».

Harlāmova divīzija: Jekaterinburgas «Avtombolist», Kazaņas «Ak Bars», Magņitogorskas «Metallurg», Ņizņekamskas «Ņeftehimik», Čeļabinskas «Traktor» un Hantimansijskas «Jugra».

Čerņiševa divīzija: Omskas «Avangard», Habarovskas «Amur», Astanas «Baris», Novokuzņeckas «Metallurg», Ufas «Salavat Julajev» un Novosibirskas «Sibirj».

Komentāri (37)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu