Bekmanis uzvar Vienības velobraucienā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par tradicionālā Vienības velobrauciena uzvarētāju Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Sporta braucienā svētdien kļuva «Rietumu-Delfin» komandu pārstāvošais Indulis Bekmanis.

98 kilometru distanci Bekmanis veica divās stundās, 15 minūtēs un 58 sekundēs, par 12 sekundēm apsteidzot savu komandas biedru Pēteru Prūsu no Igaunijas.

Savukārt trešais palika krievs Vladimirs Kuzņecovs.

«»Alpha Baltic«/»Unitymarathons.com« komanda sākotnēji brauca grupā pa priekšu un regulēja braukšanas tempu. Allažos bija stiprs sānu vējš, kas prasīja daudz spēka un viņu grupa pašķīda,» pēc sacensībām atcerējās Bekmanis. «Aiz Murjāņiem kalnu posmā, mēs, »Rietumu Delfin« braucēji, bijām stiprāki, konkurentus atstājot nopakaļ.»

Sieviešu konkurencē šosejas brauciena Sporta distancē uzvarēja Dana Rožlapa, kura pārliecinoši apsteidza Madaru Fūrmani un Liju Laizāni.

Tikmēr SEB MTB braucienā labākie bija «Rietumu-Delfin» braucēji Ivars Prokofjevs un Lelde Ardava, bet «Latvijas Dzelzceļa» šosejas tautas braucienu «Spēks» labākie bija Kaspars Launerts un Elīna Sauka.

Vienības brauciens šogad kuplākā skaitā pulcēja arī uzņēmumu kolektīvus. Visvairāk pārstāvēts bija «Latvenergo» vārds, uzņēmumam pulcējot 250 darbiniekus no visas Latvijas.

Tikmēr kuplākās ģimenes kausu jau tradicionāli ieguva Ceru ģimene, ko šogad pārstāvēja 31 ģimenes loceklis.

Viskuplāk pārstāvētās pašvaldības kauss tika Rīgas pilsētas pašvaldībai (107 braucēji), otrā vietā saimnieki - Siguldas pilsētas pašvaldība ar 92 dalībniekiem, trešā - Carnikava (37).

Kopā šogad sacensībās piedalījās vairāk nekā 4700 riteņbraucēji. Par katru finišējušo sportistu SEB banka ziedos vienu latu jauniešu sociālās rehabilitācijas organizācijai «Dzīvesprieks».

Vienības velobrauciena pirmsākumi meklējami Latvijas pirmās brīvvalstī 30.gados. Sacensības notika no 1936.gada līdz 1939.gadam un tika sauktas par Latvijas riteņbraucēju Vienības braucienu. Nosaukumā tika ietverta dibināšanas dziļākā jēga - vienotība. Pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas ar prezidenta Gunta Ulmaņa, Murjāņu Sporta ģimnāzijas trenera Ernesta Pūces un domubiedru iniciatīvu velobrauciens tika atjaunots 1995.gadā.

Kopš 1999.gada velobraucienu organizē «Igo Japiņa sporta aģentūra», pulcējot arvien vairāk dalībnieku no gada uz gadu. 2009.gadā braucienā piedalījās 3784 velosipēdisti, bet 2010.gadā - 4457 dalībnieki. Līdz šim nepārspēts ir palicis 1939.gadā sasniegtais rekords, kad no visiem Latvijas novadiem uz Rīgu devās 6090 velobraucēji.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu