Pļaviņa Londonā nestais Latvijas karogs pārdots par 1550 mārciņām (17)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Interneta izsolē par 1550 sterliņu mārciņām (1385 latu) pārdots Latvijas karogs, ko Londonas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā nesa pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš.

Izsole ilga pagājušajā nedēļā no trešdienas līdz svētdienai. Pirmais solījums tika veikts 20 mārciņu apmērā, bet pēdējo solījumu par 1550 mārciņām veicis lietotājs ar segvārdu «Joseph».

Kā noprotams pēc segvārdiem, vairākus solījumus veikusi arī Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK), tomēr tā beigusi veikt likmes jau pie 795 mārciņām (710 latiem).

LOK apstiprināja, ka tā ir piedalījusies izsolē un vēlējusies iegādāties Latvijas karogu, taču taupības nolūkos to nav izdarījusi. Oficiālu izsoli organizējusi Londonas olimpisko spēļu organizācijas komiteja, kas izsolē bija izlikusi Latvijas karogu.

LOK prezidents Aldons Vrubļevskis stāstīja, ka Londonas olimpisko spēļu organizācijas komiteja visām valstīm bija izgatavojusi vienāda izmēra karogus un tie bija organizatoru īpašums. «Lai papildinātu savu maciņu un iepriecinātu kolekcionārus, tā atraktīvi sarīkoja karogu izsoli. Šādu izsoli, manuprāt, organizēja pirmo reizi olimpisko spēļu vēsturē, vismaz tik plaši popularizētu noteikti pirmo reizi. LOK, protams, gribēja iegūt Latvijas karogu, taču sapratām, ka tik bezatbildīgi tērēt valsts līdzekļus nevaram un no izsoles izstājāmies,» stāstīja Vrubļevskis.

Viņš piebilda, ka kolekcionārs «Joseph» varēs lepoties, ka viņa īpašumā ir Latvijas karogs kuru nesa bronzas medaļu ieguvušais pludmales volejbolists Pļaviņš.

Londonas olimpiskās spēles ilga no 27.jūlijam līdz 12.augustam. Latvija tika pie divām medaļām - Pļaviņš pārī ar Jāni Šmēdiņu izcīnīja bronzu pludmales volejbolā, bet zelta godalgu otrajā Olimpiādē pēc kārtas ieguva BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs.

Portālā «http://memorabilia.london2012.com/» joprojām iespējams iegādāties visdažādākās lietas, kas saistītas ar Londonas Olimpiādi, ieskaitot, piemēram, basketbola groza stīpu.

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu