«Krasta mača» spēlēs pārliecinoši uzvar Daugavas labais krasts (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien ar Daugavas labā krasta basketbolistu pārliecinošu uzvaru pār kreiso krastu noslēdzās diennakts basketbola turnīrs.

Kopējais rezultāts turnīrā bija 1147:1094. Pēc šo sacensību noslēguma vadībā ar 2:1 kopš pirmā turnīra ir izvirzījies labais krasts.

Turnīru noslēdza politiķu basketbola spēle, kurā pārāki bija Daugavas kreisā krasta pārstāvji, uzvarot ar 32 pret 27.

Kreisā krasta politiķi visas spēles laikā bija pārāki pār labā krasta politiķiem, tikai vienreiz ļaujot Daugavas labā krasta spēlētājiem izvirzīties vadībā.

Daugavas labo krastu komandā pārstāvēja tādi pazīstami politiķi kā premjers Valdis Dombrovskis (V), bijušais Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs, tagadējais Saeimas deputāts Raimonds Vējonis (ZZS), Rīgas domes frakcijas «Vienotība» vadītājs Olafs Pulks un Zemkopības ministrijas Parlamentārais sekretārs Edvards Smiltēns (V).

Kreiso krastu pārstāvēja bijušais satiksmes ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK), Rīgas domes izpilddirektors Juris Radzēvičs (GKR), Rīgas mēra vietnieks Andris Ameriks (GKR) un Saeimas deputāts Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK).

Īsi pirms spēles beigām, savācot piecas piezīmes, laukums bija jāatstāj labā krasta komandas kapteinim Dombrovskim.

Pēc turnīra noslēguma apbalvošanas ceremonijā Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) sacīja, ka, pateicoties šim pasākumam, basketbols ir iedzīvotjies pilsētas centrā, kā arī atzina, ka pasākums, viņaprāt, ir izdevies.

«Labais krasts ir uzvarējis, taču abi krasti ir tie labākie,» sacīja pilsētas galva.

Jautāts, kad pats piedalīsies turnīrā, Ušakovs apsolīja, ka nākamgad arī viņu varēs redzēt uz sacensību laukuma «Krastu mačā».

Kopumā sacensībās piedalījās ap 600 rīdzinieku.

Pirmais «Krastu mačs» notika 2010.gadā, un tas noslēdzās ar Daugavas kreisā krasta uzvaru pār labo krastu ar rezultātu 1417:1326. Bet pēc gada Daugavas labais krasts atspēlējās pretiniekiem un rezultāts bija 1311:1155. Līdz ar to labā krasta rīcībā nonāca Rīgas brīvostas ceļojošais kauss un galvaspilsētas sportiskākā krasta tituls.

«Krastu mačs» ir ne tikai sporta, bet arī izklaidējošs kultūras pasākums, kur līdz ar basketbolu visu diennakti uzstājas labākie dīdžeji, kā arī notiek dažādas ar basketbola kultūru saistītas aktivitātes, piemēram, karsējmeiteņu, ielu vingrotāju, BMX un triāla šovi.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu