Rīgas «Dinamo» spēles pārraidīs TV6 un VSB (322)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Skandināvijas mediju grupa «Modern Times group» (MTG) trešdien paziņoja, ka MTG ietilpstošais «Viasat Broadcasting» ir pagarinājis līgumu ar Kontinentālo hokeja līgu (KHL) par TV un interneta tiesību iegādi Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. Visas Rīgas «Dinamo» kluba spēles tiešraidē pārraidīs kanālā TV6, TVNET informē «Viasat».

Tiesības un trim sezonām

«Viasat Broadcasting» ir iegādājies ekskluzīvas translāciju tiesības Latvijā uz nākamajām trijām sezonām (2012./2013., 2013./2014., 2014./2015.). Vienošanās ir panākta ar KHL Mārketinga nodaļu, ar tās aģentūras «UFA Sports» starpniecību.

Sporta kanālā «Viasat Sport Baltic» skatītājiem visās Baltijas valstīs piedāvās sekot vairāk nekā 180 KHL spēlēm ik sezonu. Šo spēļu sarakstā ietilpst regulārā sezona, Gagarina kausa izcīņas spēles un finālsērija, kas tiks nodrošinātas Latvijā ar komentāriem latviešu valodā.

Pārraidīs arī citu Latvijas hokejistu klubu spēles

Tāpat būs iespēja vērot Visu Zvaigžņu spēli un citus KHL klubus, kuros piedalās Latvijas hokejisti – kā Kazaņas «Ak Bars» ar Lauri Dārziņu, Jaroslavļas «Lokomativ» ar Miķeli Rēdlihu, Omskas «Avangard» ar Georgiju Pujacu, Maskavas CSKA ar Jāni Spruktu un citus klubus.

«Viasat» un KHL vienošanās paredz, ka spēļu skaits, kas tiks pārraidītas sezonas laikā latviešu valodā, pieaugs vismaz par 50%. «Viasat» KHL spēļu translācijas tiesības pieder kopš 2009. gada.

«Dinamo» izbraukuma spēles translēs arī VSB

Visas kluba Rīgas «Dinamo» mājas spēles tiks pārraidītas tiešraidē TV6 kanālā. Tas ir pieejams vismaz 85% Latvijas iedzīvotāju visos Latvijas televīziju operatoru piedāvājumos. «Dinamo» izbraukuma spēles būs skatāmas tiešraidē «Viasat Sport Baltic» un tikai daļa kanālā TV6.

Kontinentālā hokeja līga» tika izveidota 2008. gadā, tā tiek uzskatīta par stiprāko hokeja līgu Eiropā, kurā piedalās ne vien komandas no Krievijas, NVS valstīm un Latvijas, bet arī Čehijas un Slovākijas. Jaunā KHL sezona sāksies 4. septembrī, kad aci pret aci tiksies pagājušās sezonas Gagarina kausa finālisti – Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Maskavas «Dinamo» un Omskas «Avangard».

«Mūsu sadarbības trijos gados «Viasat Broadcasting» sevi pierādījis kā īstus profesionāļus un stabilus partnerus,» pauž Natālija Čaikovskaja, KHL mārketinga TV projektu nodaļas vadītāja. Viņa turpina: «Abi kanāli TV6 un «Viasat Sport Baltic» aprīkoti ar jaunākajām tehnoloģijām un viņiem ir skaidra vīzija, «kādam ir jābūt hokejam». Abi kanāli var lepoties ar talantīgu komentētāju komandu, tādējādi viņi pārsniedz prasības un vajadzības, kādas ir izvirzījis KHL attiecībā uz kvalitāti un satura pārraidīšanu.»

Jaunā vienošanās paredz, ka KHL spēļu skaits Baltijas valstīs dubultosies.

Rīgas «Dinamo» jaunās sezonas prezentācijā kluba Padomes priekšsēdētājs Juris Savickis atklāja, ka tiesības translēt komandas spēles, visticamāk, iegūs «Viasat». Līdz šim tās Latvijā translēja LTV 7. kanāls.

Komentāri (322)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu