Mesi, Ronaldu un Injesta pretendē uz Eiropas gada labākā futbolista titulu (8)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Uz šāgada Eiropas gada labākā futbolista titulu pretendē argentīnietis Lionels Mesi, portugālis Krištianu Ronaldu un spānis Andress Injesta, otrdien pavēstīja Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA).

Mesi ir trīskārtējs «Ballon d'Or» jeb «Zelta bumbas», kas pienākas gada labākajam futbolistam pasaulē, ieguvējs, prestižo apbalvojumu saņemot arī šogad.

Šogad uz «Ballon d'Or» iegūšanu pretendēja arī Spānijas klubā Madrides «Real» spēlējošais Ronaldu, kamēr Mesi kluba biedrs citā Spānijas vienībā «Barcelona» Injesta nebija iekļauts galējā trīs pretendentu sarakstā.

UEFA Eiropas gada labākā futbolista balvu pasniedz otro gadu. Pērn pie titula tika Mesi, kurš fināla balsojumā apsteidza Ronaldu un vēl vienu savu kluba biedru, spāni Ksavi Ernandesu.

Eiropas gada labākā futbolista balvas ieguvēju balsojumā nosaka Eiropas sporta žurnālisti. Uz balvu pretendē visi Eiropas klubos spēlējošie futbolisti, neatkarīgi no viņu nacionalitātes.

Šīgada balvas ieguvējs tiks paziņots 30.augustā Monako.

Aizvadītajā sezonā Mesi Spānijas futbola čempionātā guva 50 vārtus, kas ir par četriem vairāk nekā Ronaldu, savā īpašumā saņemot jau trešo «Zelta bumbu» pēc kārtas.

Mesi ieguva arī aizvadītās sezonas «Zelta futbolzābaku» jeb «Golden Shoe», kas pienākas Eiropas futbola klubu labākajam vārtu guvējam, cīņā par šo apbalvojumu otrajā vietā atstājot tieši Ronaldu.

Savukārt Injesta šogad Spānijas izlases rindās kļuva par Pasaules kausa ieguvēju, vēlāk saņemot arī turnīra labākā spēlētāja apbalvojumu, kas tiek noteikts, balstoties uz statistikas rādītājiem.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu