Somijas un Krievijas golferi uzvar «Volvo Latvian Open» golfa turnīrā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.golfs.lv

Soms Jani Hietanens un Krievijas spēlētāja Margarita Kima svētdien «Ozo Golf Club» laukumā kļuva par Latvijā prestižākā golfa turnīra «Volvo Latvian Open» uzvarētājiem, savukārt mājinieki šoreiz palika soli no visaugstākajām vietām, TVNET informēja Latvijas Golfa federācijā (LGF).

Labākā no Latvijas spēlētājām bija Krista Puisīte, kura ieguva otro vietu dāmu konkurencē, bet trešā finišēja viņas jaunākā māsa Māra Puisīte. Vīriešiem veiksmīgākais no mājiniekiem bija Mikus Gavars, ierindojoties uzreiz pēc laureātu trijnieka.

Hietanens trīs dienas ilgušajās sacensībās bija pārliecinoši labākais, 54 bedrītes summā izspēlējot ar 221 sitienu jeb pieciem sitieniem virs teorētiski nepieciešamās normas (PAR). Otrās vietas ieguvējs turks Serkans Akarsu atpalika par 12 sitieniem, bet trešais ar +19 virs PAR bija Krievijas golferis Jevgēņijs Volkovs. Gavaru no vietas trijniekā šķīra pieci sitieni. Hietanens «Latvian Open» laureātos iekļuva arī pērn, kad ieguva 3.vietu.

Savukārt Kima uzvarēja ar 219 sitieniem jeb +3 virs PAR. Uz trešo uzvaru pēc kārtas «Latvian Open» pretendējusī Krista Puisīte finišēja ar +6 virs PAR, savukārt Māras Puisītes rezultāts bija +16 virs PAR. Puisītēm «Volvo Latvian Open» bija pēdējās sacensības pirms atgriešanās ASV, kur māsas ar golfa stipendiju studē Teksasas valsts universitātē.

Ar izcili precīzu sitienu sacensību pirmajā kārtā izcēlās Latvijas izlases hokejists Kaspars Daugaviņš, bumbiņu 15.bedrītē raidot ar vienu sitienu (hole in one), par ko saņēma turnīra atbalstītāju speciālbalvu.

Sacensībās startēja 14 valstu golferi, «Volvo Latvian Open» pulcējot plaši pārstāvētu starptautisko sastāvu. Vīriešu konkurencē piedalījās 73 spēlētāji, bet sievietēm cīņu sāka 16 golferes. Vietu sadalījumu turnīrā noteica triju kārtu summā, ik dienu izspēlējot 18 bedrīšu.

Turnīrā sasniegtie rezultāti Latvijas izlasē būs būtiski, nosakot valstsvienības sastāvu dalībai pasaules amatieru komandu čempionātā, kas septembra beigās un oktobra sākumā risināsies Antaljā, Turcijā.

«Latvian Open» dalībvalstis: ASV, Dienvidāfrika, Grieķija, Igaunija, Izraēla, Krievija, Latvija, Lielbritānija, Lietuva, Polija, Somija, Tadžikistāna, Turcija, Zviedrija.

«Latvian Open» šogad notika 18.reizi - sacensības risinās kopš 1995.gada, kad turnīru vēl aizvadīja Igaunijā, jo Latvijā nebija sava golfa laukuma. No 1998. līdz 2001.gadam «Latvian Open» uzvarētājus noteica «Viesturos», bet kopš 2002.gada - «Ozo Golf Club» laukumā.

«Volvo Latvian Open» rezultāti (TOP 6)

Vīrieši

1. Jani Hietanens (Somija ) 221 sitiens (+5 virs PAR)

2. Serkans Akarsu (Turcija) 233 +17

3. Jevgēņijs Volkovs (Krievija) 235 +19

4. Mikus Gavars (Latvija) 240 +24

5. Harijs Bariss (Latvija) 242 +26

6. Ņikita Ponomarjovs (Krievija) 242 +26

Sievietes

1. Margarita Kima (Krievija) 219 sitieni (+3 virs PAR)

2. Krista Puisīte (Latvija) 222 +6

3. Māra Puisīte (Latvija) 232 (+16)

4. Ksenija Jerjomina (Krievija) 241 (+25)

4. Anna Diāna Švanka (Latvija) 241 (+25)

6. Linda Dobele (Latvija) 244 (+28)

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu