Štrombergu Rīgā sagaida ar milzu ovācijām (189)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lidostā «Rīga» vairāki simti cilvēku ar milzu ovācijām, atgriežamies dzimtenē no Londonas, šodien sveica divkārtējo olimpisko čempionu BMX riteņbraukšanā Māri Štrombergu. Sportisti un pavadošais sastāvs par uzņemšanu bija ļoti priecīgi, novēroja portāls TVNET. Kupls skaits cilvēku saņēma Štromberga autogrāfu un kopīgi nofotografējās. Šī ir pirmā reize, kad sportisti sagaidīti, pulcējoties lidlaukā.

Sagaidītāju vidū bija vairāki bijušie olimpieši (viņu vidū, piemēram, brāļi Klementjevi), sporta funkcionāri, BMX jaunā maiņa, kā arī radio dīdžejs Toms Grēviņš, hiphopa izpildītājs Gustavo un orķestris, kuri sniedza priekšnesumus. Bija pulcējušies daudz cilvēku, kas savus varoņus sagaidīja ar ziediem.

Par godu olimpiešiem orķestris nospēlēja Latvijas himnu.

Uzvaru pamatā - smags darbs

Uzrunu klātesošajiem teica arī Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis, kurš uzsvēra, ka sportista uzvaru pamatā ir daudzu gadu smags darbs.

Tikmēr Ministru prezidents Valdis Dombrovskis izteicās, ka budžeta iespēju robežās turpinās atbalstīt sportu, lai Latvijas vārds arī turpmāk godam izskanētu starptautiskajā arēnā.

Olimpieši kuplam skaitam līdzjutēju sniedza autogrāfus un pateicās par sirsnīgo sagaidīšanu. Pasākumu vadīja bijušais olimpietis Raimonds Bergmanis. Štrombergs apliecināja, ka viņš pēc četriem gadiem būs gatavs startēt olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro, un līdzjutēju, kas vēlējās iegūt divkārtējā olimpiskā čempiona autogrāfu, bija tik daudz, ka sportists lidlaukā uzkavējās vēl krietnu laiciņu.

Štrombergs ieradās kopā ar Dombrovski

Ar 25 gadus veco Štrombergu un Dombrovski Latvijā kopīgā lidmašīnā atgriezās arī Vrubļevskis un LOK ģenerālsekretārs Einars Fogelis.

Tāpat ar šo reisu Rīgā ieradās citi Latvijas izlases BMX braucēji Edžus Treimanis un Rihards Veide, treneris Ivo Lakučs, kā arī pārējais komandas pavadošais sastāvs.

Kā zināms, valmierietis pagājušās nedēļas piektdienā kļuva par divkārtējo olimpisko čempionu, aizstāvot pirms četriem gadiem izcīnīto titulu Pekinas olimpiskajās spēlēs. Viņš ir vienīgais Latvijas sportists, kuram neatkarīgās Latvijas pastāvēšanas laikā izdevies divreiz pēc kārtas uzvarēt Olimpiādē.

Visu BMX komandu pirmdienas vakarā sveiks arī Valmieras Rātslaukumā, kur klātesošie no sportistiem varēs saņemt autogrāfus un fotografēties.

Svētdien vēlu vakarā Rīgas lidostā svinīgi tika sagaidīti bronzas medaļas ieguvēji pludmales volejbolā Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš. Viņus sagaidīja vairāki simti līdzjutēju.

Foto: TVNET

Olimpisko medaļu statistika

Medaļu kopvērtējumā uzvarēja ASV komanda, kas kopumā izcīnīja 104 medaļas. No tām 46 bija zelta, bet sudrabs un bronza iegūts vienādā skaitā - pa 29. Otrajā vietā ierindojās Ķīna, kas izcīnīja 87 medaļas (38 zelta, 27 sudraba un 22 bronzas), bet trešajā pozīcijā ierindojās mājiniece Lielbritānija, kas ieguva 65 godalgas - 29 zelta, 17 sudraba un 19 bronzas.

Olimpisko medaļu rangā Latvija ieņēma 49.vietu.

No Latvijas sportistiem augsto ceturto vietu ieguva tāllēcēja Ineta Radeviča, septīto vietu izcīnīja svarcēlājs Artūrs Plēsnieks, astotajā vietā ierindojās modernās pieccīņas sportiste Jeļena Rubļevska un šķēpmetēja Madara Palameika, bet devīto vietu izcīnīja septiņcīņniece Laura Ikauniece un pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs/Ruslans Sorokins. Pārējie Latvijas sportisti labāko desmitniekā nespēja iekļūt.

Londona ir pirmā pilsēta, kurā vasaras olimpiskās spēles notikušas trīs reizes - iepriekš tās Lielbritānijas galvaspilsētā risinājās arī 1908. un 1948.gadā. Olimpiskais karogs tika nodots Riodežaneiro mēram Eduardu Paešam.

Komentāri (189)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu