Latvietis ceļu uz olimpisko Londonu mērojis ar velosipēdu (61)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Leontijs Romanovskis no Latvijas olimpiskajā Londonā ieradies neparastā veidā - ar velosipēdu.

Kā vēsta Lielbritānijas mediji, riteņbraukšanai 72 gadus vecais latvietis pievērsās pirms astoņiem gadiem, lai pārbaudītu savas spējas pēc cukura diabēta izārstēšanas. Kopš tā laika Romanovskis, ik gadu apceļojot Eiropas valstis, veicis aptuveni 43 000 kilometru garu ceļu.

«Esmu apskatījis vairākas Eiropas valstis. Šosezon biju Lietuvā, Polijā, Slovākijā, Austrijā, Lihtenšteinā, Šveicē, Itālijā, Francijā, Beļģijā un tagad esmu nonācis Londonā,» BBC žurnālistiem atklāja sportiskais latvietis.

Pieredzējušais vīrietis atzīst, ka riteņbraukšanu izvēlējies, jo tas ir lēts pārvietošanās veids.

Ceļojuma laikā Romanovskis mitinās teltī, turklāt ar velosipēdu pārvadā 130 kilogramus smagu bagāžu, tai skaitā albumu, kurā viņš apkopo braucienā redzēto. Latviešu riteņbraucējs lepni norāda, ka viņam izdevies iegūt vairāku augstu amatpersonu parakstus.

«Man ir Slovākijas un Austrijas prezidentu, kā arī Lihtenšteinas prinča un princeses autogrāfi,» uzsver Romanovskis, kurš cer, ka Londonā izdosies iegūt arī Lielbritānijas karalienes Elizabetes II parakstu.

Komentāri (61)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu