Kārtslēcējs Ārents olimpiskajās spēlēs debitē ar 22.vietu (10)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas kārtslēcējs Mareks Ārents trešdien Londonas olimpiskajās spēlēs nespēja iekļūt sacensību finālā, kopvērtējumā ierindojoties 22. pozīcijā.

Ārents sacensības sāka ar 5,20 metru augstumu, kuru, tāpat kā nākamos 5,35 metrus, pārvarēja ar otro mēģinājumu, bet 5,50 metru augstumā novietoto latiņu viņam pārlēkt neizdevās.

Latvijas kārtslēcējs tomēr startēja atzīstami, jo astoņi sportisti nespēja veikt sākuma augstumu, bet kopumā kvalifikācijā startēja 32 dalībnieki.

Kvalifikācijas normatīvs bija 5,70 metru, taču neviens dalībnieks to nelēca, jo finālistu noteikšanai pietika ar 5,65 metru augstumu. Finālā tika 14 kārtslēcēji, un pēdējais rezultāts, kas deva iespējas turpināt sacensības piektdien, bija 5,50 metri.

Kārtslēkšanas finālsacensības norisināsies piektdien plkst. 21 pēc Latvijas laika.

Olimpisko B normatīvu 26 gadus vecais Ārents izpildīja «Valmieras spēlēs», kur pārvarēja 5,60 metru augsto latiņu. Latvijas sportists ar šo lēcienu uzstādīja jauno personisko rekordu.

Atzīmēsim, ka Latvijas rekords (5,80 metri) kārtslēkšanā kopš 1987.gada pieder Aleksandram Obižajevam.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu