Latvieši Ķegumā cer aizņemt visu goda pjedestālu (10)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas sportisti šajā nedēļas nogalē Ķegumā, «Zelta zirga» trasē, paredzētajās pasaules čempionāta motokrosā blakusvāģiem devītā posma sacensībās cer stāties uz visiem goda pjedestāla pakāpieniem, otrdien izteicās sportisti un sacensību organizatori.

Nedēļas nogalē Ķegumā sacentīsies gan blakusvāģu sportisti, gan kvadraciklu braucēji Eiropas čempionāta posmā kvadri «Open» klasē.

Sacensības sestdien sāksies ar blakusvāģu kvalifikācijas sacensībām, kā arī kvadraciklu kvalifikācijas sacīkstēm, bet fināli paredzēti svētdien.

Pasaules čempionāta blakusvāģiem sacensības «Zelta zirga» trasē notiks jau 17.reizi. Bez pārtraukumiem šāda līmeņa sacīkstes Ķegums uzņem kopš 1996.gada, bet kvadru sacensības paralēli tiek organizētas pēdējos piecus gadus.

Startam pieteikušās 49 blakusvāģu ekipāžas un 32 kvadru sportisti no kopumā 15 valstīm. Sagaidāms gan, ka visi dalībnieki uz sacensībām neieradīsies, taču blakusvāģos kopējais sportistu skaits noteikti nebūs zem 40 ekipāžām, kas garantē kvalifikācijas sacensības divās grupās.

Organizatori uzsver, ka kvalifikācijas sacensības Ķeguma trasē ir ļoti nozīmīgas, jo izcīnītās starta pozīcijas nereti ir izšķirošas cīņā par augstākajām vietām.

Tāpat organizatori izteikuši cerību, ka mājas sienu un līdzjutēju atbalsts palīdzēs pirmo reizi panākt situāciju, kad uz katra goda pjedestāla ir vismaz pa vienam Latvijas blakusvāģu sporta pārstāvim. Līdz šim Ķegumā latvieši vienlaicīgi stāvējuši uz ne vairāk kā diviem goda pjedestāla pakāpieniem.

Savukārt kvadru sacīkstēs esot pamatotas cerības sagaidīt augstvērtīgus rezultātus, jo potenciālie Latvijas pārstāvju līderi Kārlis Meldrājs un Edgars Meņģelis šosezon jau pabijuši uz goda pjedestāla.

«Pirmo reizi Ķegumā startējam kopā, tāpēc īsti nezinām, ko gaidīt,» izteicās Māra Rupeika ekipāžas kantētājs Elvijs Mucenieks. «Pirmo reizi mums ir iespēja iebraukt labāko trijniekā, lai arī nav izdevies aizvadīt kopīgus treniņus. Šosezon maz trenējamies kopā, jo es pārsvarā dzīvoju pa Beļģiju, kamēr Māris mitinās Latvijā.»

«Mans mērķis ir tikai un vienīgi uzvara. Sacensībās nestartēs daži no favorītiem, kas manas izredzes tikai vairo,» uzsvēra Meņģelis. «Uzskatu, ka Ķeguma trase tās uzbūves un infrastruktūras ziņā ir labākā čempionātā.»

Sestdienas izklaides programmu bagātinās minifutbola sacensības starp sportistiem, mehāniķiem un līdzjutējiem, bet posma nakts ballē muzicēs Ivo Fomins.

Kā ziņots, finansiālu grūtību dēļ pajukusi pagājušā gada pasaules čempionāta otrā spēcīgākā ekipāža, kuru veidoja Jānis un Lauris Daideri. Brāļi pieņēmuši lēmumu šosezon vairs nestartēt pasaules čempionāta posmos, bet L.Daiders tagad sezonu turpina kā Vilemsena kantētājs.

Vilemsens sezonu sāka ar citu latviešu kantētāju Haraldu Kurpnieku, bet pēc latvieša gūtās traumas startēja pārī ar savu tautieti Keniju van Gālenu, kurš pasaules čempionāta sestajā posmā iedzīvojās kājas krustenisko saišu savainojumā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc astoņiem posmiem līderpozīciju ar 324 punktiem ieņem Vilemsena ekipāža, kas par 18 punktiem apsteidz Nīderlandes sportistu Etjēnu Baksu ar latvieti Kasparu Stupeli. Beļģis Joriss Hendrikss ar citu latviešu kantētāju Kasparu Liepiņu tikuši pie 271 punkta, kas ļauj ieņemt piekto pozīciju, Daideri ar 170 punktiem ieņem septīto pozīciju, bet Rupeiks un Mucenieks ar 149 punktiem atrodas 11.vietā.

Savukārt kvadri «Open» klasē pašlaik Meldrājs ar 118 punktiem ieņem piekto vietu, bet Meņģelis ar 63 punktiem atrodas 13.pozīcijā.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu