Ozoliņa-Kovala: Mana diena vēl nāks (13)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas šķēpmetēja Sinta Ozoliņa-Kovala pēc nekvalificēšanās Londonas olimpisko spēļu finālsacensībām vainoja vien pati sevi, bet izteica cerību, ka viņai vēl būs iespēja sasniegt ko augstāku.

Kā ziņots, šķēpmešanas finālam otrdien kvalificējās vien Madara Palameika, kura kvalifikācijas sacensībās savā grupā ieņēma piekto vietu.

Kvalifikācijas sacensību kopējā ieskaitē Palameika ieņēma desmito vietu, Līna Mūze ierindojās 13.vietā un pirmā palika aiz fināla robežas, bet Ozoliņa-Kovala ieņēma 20.pozīciju.

Finālsacensībām, kas notiks ceturtdien, kvalificējās 12 labākās sportistes.

Pati Ozoliņa-Kovala savā labākajā - otrajā - mēģinājumā uzrādīja rezultātu 58,86 metri. Pirmais mēģinājums Ozoliņai-Kovalai netika ieskaitīts, bet trešajā viņas rezultāts bija 51,35 metri.

Šoreiz nesanāca

«Cīnījos un centos, bet neko darīt. Ir labākas un ir sliktākas dienas,» pēc starta atzina Ozoliņa-Kovala. «Gribējās visu to labāko, bet šoreiz nesanāca. Domāju, ka esmu jauna, tāpēc šīs nebūs manas pēdējās spēles. Fiziski jutos labi un spēcīga, bet šoreiz man kāds augšā teica, ka mana diena vēl nāks.»

«Pirmais metiens neizdevās, bet tas nav svarīgi, jo ir trīs iespējas. Kad viens metiens nesanāk, cenšos par to vairs nedomāt, bet koncentrēties uz nākamo. Cīnījos visos metienos, centos sasniegt normu,» piebilda sportiste. «Savukārt pēdējā metienā iesāku skriet, bet pēc tam pēkšņi izkustējās roka - tā vairs nestāvēja stabili. Tas mani izsita no līdzsvara, tāpēc arī šis metiens neizdevās.»

Ozoliņa-Kovala atzina, ka kopumā mešanai stadionā bijis ideāls laiks.

«Pirms starta bija labvēlīgs satraukums. Bez tā nekas nenotiek, un tas dod pozitīvu satraukumu. Ja sportists nesatraucas, tad arī nav īsti labi,» uzskata šķēpmetēja. «Cerēsim, ka trenerei veselība turēsies un es varēšu sevi vēl pierādīt. Tāpat prieks, ka no latviešu šķēpmetēju trīs iespējām vismaz viena īstenojās.»

Pirms četriem gadiem Pekinas Olimpiādē Ozoliņa-Kovala ieņēma 11.vietu, bet Palameikai un Mūzei šī ir olimpiskā debija.

Kā ziņots, Londonas olimpiskās spēles ilgs līdz 12.augustam. Četrgades prestižākajā sporta pasākumā aptuveni 10 500 sportistu sadalīs 302 godalgu komplektus 36 sporta veidos.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu