Pamatīgs skandāls sieviešu badmintona turnīrā (15)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pamatīgs skandāls briest Londonas olimpisko spēļu sieviešu badmintona turnīrā, kur vairākas spēlētājas tiek vainotas apzināti zaudētās spēlēs, vēsta «The Associated Press».

Tiek ziņots, ka vairākas sportistes esot apzināti piekāpušās savām pretiniecēm, jo nākamajās turnīra kārtās vēlas tikt pie parocīgākām pretiniecēm.

Pasaules Badmintona federācija (BWF) esot jau sākusi izmeklēšanu pret astoņām spēlētājām no Ķīnas, Indonēzijas un Dienvidkorejas, kuras acīmredzami nepūlējās uzvarēt savas sāncenses.

Vairāki simti skatītāju pēc otrdienas mača izsvilpa sieviešu badmintona turnīra favorītes ķīnietes Ju Jangu un Vangu Sjaoli, kuras apzināti piekāpās Dienvidkorejas pretiniecēm. Jāatzīmē, ka abas ķīnietes pirms šīs cīņas bija iekļuvušas turnīra nākamajā kārtā.

«Kādēļ tērēt enerģiju, ja esam kvalificējušās ceturtdaļfinālam?» pēc mača taisnojās Janga. «Šī bija parasta grupas spēle, tādēļ arī taupījām spēkus.»

Pēc spēles Dienvidkorejas komandas pārstāvji iesniedza protestu.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu