Basketbola turnīrā «Krastu mačs» viesosies NBA zvaigznes

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šā gada 18.-19. augustā laukumā pie Latvijas Nacionālās operas Rīgas ostas svētku ietvaros notiks Baltijā vērienīgākais brīvdabas basketbola notikums diennakts basketbola turnīrs «Krastu mačs», TVNET informē Rīgas VEF direktore Laila Spaliņa.

Šogad pasākuma apmeklētājus un dalībniekus priecēs ne tikai basketbola maratons 24 stundu garumā un Rīgas labākie dīdžeji, bet arī īpaši konkursi, kur par galveno balvu sacentīsies arī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāji.

Turklāt Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV7) būs skatāmas atsevišķu maču tiešraides, kā arī aktuālo informāciju no pasākuma norises televīzijas skatītājiem ik stundu nodrošinās LTV7 studijas reportāžas.

18.augustā no pulksten vieniem līdz pulksten trijiem «Krastu maču» atklās «Skonto Būves slam dunk konkuss» un «PATA AB trīspunktu metienu konkurss».

Savu dalību konkursos apstiprinājušas tādas zvaigznes kā 2012.gada NBA Zvaigžņu spēles slam dunk konkursa uzvarētājs Džeremijs Evanss (Jūtas «Jazz»), savukārt trīs punktu metienu konkursā aicināts piedalīties lietuvietis Lins Kleiza (Toronto «Raptors»).

Katra konkursa uzvarētājs balvā saņems trīs tūkstošus eiro (summa norādīta pirms nodokļu nomaksas). Pilnus konkursu dalībnieku sastāvus nosauksim tuvākajās dienās.

18.augustā pulksten trijos notiks oficiālā «Krastu mača» atklāšana un sāksies spēle diennakts garumā, tā noslēgsies 19.augustā pulksten trijos. Rezultāts tiks skaitīs kopsummā no starta līdz finiša svilpei, finālā noskaidrojot uzvarējušo Daugavas krastu.

Dalībnieku reģistrācija sāksies 1.augustā «Krastu mača» lapā portālā draugiem.lv. (www.draugiem.lv/krastumacs)

Dalība turnīrā ir bez maksas, turklāt katrs dalībnieks saņems oriģinālu adidas spēles kreklu – Daugavas labais krasts melnā, bet kreisais – baltā krāsā.

«Krastu mača» laukumā dosies arī Latvijas čempionvienība basketbolā «VEF Rīga», kas sacentīsies pret bijušajiem Latvijas valstsvienības spēlētājiem.

Vēl viens īpašs pārsteigums, kas sagatavots «Krastu mača» dalībniekiem un apmeklētājiem, būs pusnaktī, kad gaismas un video instalācijas izrotās LNO.

Visu konkursu un turnīra norises laiku uzstāsies Rīgas labākie dīdžeji – Kaspar Kondrat, Bogdan Taran, Get Dizzy, Monstrs, Ruud, AIVA, Artūrs Mednis un citi.

Pērn diennakts turnīrā pērn piedalījās ap 600 rīdzinieku, tajā skaitā arī LR Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, Latvijas Universitātes rektors Mārcis Auziņš, Latvijas ratiņbasketbola izlase, kā arī slaveni sportisti, politiķi, kultūras darbinieki u.c. rīdzinieki, tajā skaitā «VEF Rīga» spēlētāji, kas sacentās ar Aigara Graubas topošās filmas «Sapņu komanda 1935» aktieriem.

Saskaņā ar pasākuma organizatoru aplēsēm, pērn «Krastu maču» apmeklēja aptuveni 80 000 – 100 000 cilvēku.

Pirmais «Krastu mačs» 2010.gadā noslēdzās ar Daugavas kreisā krasta uzvaru pār labo krastu ar rezultātu 1417:1326, savukārt pērn labais krasts revanšējās - 1311:1155.

«Krastu mačs» ir ne tikai sporta, bet arī izklaidējošs kultūras pasākums, kur līdz ar basketbolu visu diennakti uzstājas labākie dīdžeji, kā arī notiek dažādas ar basketbola kultūru saistītas aktivitātes - karsējmeiteņu, ielu vingrotāju, BMX un trial šovi u.tml.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu