Poļu futbola huligāni ālējas Liepājā (40)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.liepajniekiem.lv

Pirms ceturtdien gaidāmās UEFA Eiropas līgas otrās kvalifikācijas kārtas spēles, kurā «Liepājas metalurga» futbolisti tiksies ar Varšavas klubu «Legia», poļu līdzjutēji atstājuši savas pēdas pilsētā, vēsta pilsētas portāls «liepajniekiem.lv.» Jau pulksten 9 bariņš līdzjutēju ar alus pudelēm rokās manīti Kūrmājas prospekta galā, kur atbraukušie novietojuši savas automašīnas. Skaļa dziedāšana un bļaustīšanās, kā arī petaržu spridzināšana manāma jau no vakardienas.

(Papildināts viss teksts.)

Poļu fani lietā likuši arī krāsas baloniņus, iespējams, huligānu darbs ir arī izdauzītais stikls Pasta ielā bijušajam dzērienu veikaliņam. Arī pa ceļam uz Liepāju no Lietuvas puses šorīt poļi izcēlušies ar savu rīcību veikalā «Auda» Nīcā.

Aplaupa veikalu

Pie veikala piebraucis līdzjutēju autobuss, no kura bars cilvēku iegājuši veikalā, grābuši, ko var, un nesamaksājuši devušies prom. Pēc atgādinājuma, ka viss notikušais fiksēts drošības kamerās, daļa līdzjutēju preces atdevuši atpakaļ.

Policija ziņo, ka vakar vakarā Peldu ielā Polijas pilsoņiem izcēlies konflikts ar pagaidām nenoskaidrotiem jauniešiem.

Foto: www.liepajniekiem.lv

Lietuvā aizturēti 13 fani

Pēc nekārtību izraisīšanas Klaipēdas apkaimē Lietuvas rietumos ceturtdien policija aizturēja 13 Polijas futbola fanus, kas bija ceļā uz Varšavas «Legia» spēli Liepājā.

Dažiem no aizturētajiem sastādīja administratīvā pārkāpuma protokolus par huligānismu.

Lietuvas policijas pārstāvis Ramūns Matonis pastāstīja, ka policija saņēma informāciju par Polijas pilsoņu grupu, kas degvielas uzpildes stacijā spridzināja petardes un aprakstīja sienas ar grafiti. Palangas kūrortā aizturēja trīs automašīnas, un 13 Polijas pilsoņus nogādāja policijas iecirknī.

Lietuvas policija ir informēta, ka caur Lietuvu varētu braukt apmēram 1500 futbola līdzjutēju, no kuriem aptuveni 300 fanu varētu būt agresīvi noskaņoti, teica Matonis.

«Polijas puse veica pārbaudi savā robežas pusē. Daži pār robežu netika pārlaisti. Kopš vakardienas [trešdienas] vakara Alītas un Marijampoles policija sadarbībā ar robežsargiem un muitas darbiniekiem veic no Polijas iebraucošo automašīnu pārbaudi. Atrasti ir dažādi aizliegti priekšmeti - metāla stieņi, gāzes baloniņi, krāsas baloniņi,» klāstīja Lietuvas policijas pārstāvis.

Cietus arī Pirmajā rokkafejnīcā

Latvijas Pirmajā rokkafejnīcā Liepājā viena Polijas futbola kluba līdzjutēju kompānija pameta kafejnīcu, nesamaksājusi rēķinu. Rokkafejnīcas darbiniece aģentūru LETA informēja, ka līdz spēles sākumam šāds gadījums bijis tikai ar viena galdiņa kompāniju, un citi viesi ir norēķinājušies.

Poļu uzvedība rokkafejnīcā bijusi normas robežās, fani skandējuši savas dziesmas, taču huligānisku uzvedību nav atļāvušies. Kafejnīcas darbiniece pauda bažas, ka citāda situācija varot būt pēc futbola spēles.

«Atrasties poļu futbola fanu ieņemtā pilsētā ir dīvaini. Dzer, dzied un spridzina jau no agra rīta, apzīmē mājas un soliņus,» sociālajos tīklos raksta Liepājā esošie.

Polijas futbola faniem ir nelāga slava

Daļai Polijas futbola fanu ir nelāga reputācija agresīvas uzvedības un nekārtību izraisīšanas kāres dēļ. Ar agresivitāti iepriekš izcēlušies arī «Legia» atbalstītāji, kuru interesi par spēli Liepājā varētu veicināt relatīvi nelielais attālums līdz Polijas galvaspilsētai.

Policija aicina nepakļauties provokācijām

Rēķinoties ar to, ka Polijas komandas «Legia» fani arī citur pasaulē ir izcēlušies ar samērā izaicinošu uzvedību, Liepājas iedzīvotājus policija aicina nepakļauties nekādām iespējamām provokācijām.

Policija arī iesaka nenovietot automašīnas stadiona tuvumā (uz Liepu, Peldu ielas u.c.). Līdzjutēji tiek aicināti uz stadionu doties kājām, kā arī izmantot taksometru pakalpojumus vai sabiedrisko transportu.

Tiek ziņots, ka uz Liepāju devušies aptuveni 2000 - 3000 futbola fanu.

«Svarīgi būtu neiesaistīties konfliktos ar iereibušiem cilvēkiem. Liepājniekiem, kuri nav draugos ar futbolu, iesakām bez vajadzības neatrasties Jūrmalas parka rajonā ne spēles laikā, ne arī pēc tam, bet par novērotām nelikumīgām darbībām, huligāniska rakstura rīcību pilsētā nekavējoties ziņot policijai pa tālruni 63404602 vai 110,» skaidro Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Signe Šteinberga.

Policija noskaidro aptuveno Polijas komandas līdzjutēju pulku, bet konkrētus skaitļus nemin. Vien norāda, ka Daugavas stadionā futbola spēles laikā strādās apsardze, Valsts policija gādās par vispārējo kārtību un nepieciešamības gadījumā arī attiecīgi reaģēs.

Spēles sākums plānots pl. 18.

Komentāri (40)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu