Latvijas karogu olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā nesīs Pļaviņš (33)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par Latvijas karognesēju Londonas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā izraudzīts pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš. Latvijas olimpiskās delegācijas vadītājs Žoržs Tikmers izteicās, ka lielu diskusiju šajā jautājumā nebija, jo Pļaviņš ir pierādījums tam, ka ar savu darbu var sasniegt augstus rezultātus.

Tikmers informēja, ka par karognesēju lēma LOK un Latvijas olimpiskās komandas vadība un tika ņemts vērā sportista sniegums pagājušajā sezonā. Tika atzīts, ka ne visi sportisti būs Londonā atklāšanas dienā, kas ierobežojis izvēles iespējas. «Karognesēja izvēle bija sarežģīta, bet kas cits bija gaidīts citādi,» viņš atzina.

Izraudzītā sportista vārds otrdien tika paziņots, atklājot AS «Latvijas Valsts meži» (LVM) īpaši ierīkotu sporta un atpūtas zonu pilsētas centrā - Dabas sporta zāli. Pļaviņš olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā startēs pārī ar Jāni Šmēdiņu.

Pļaviņš gandarīts par izrādīto godu

Pats Pļaviņš izteicās, ka lielā goda uzticēšana viņam radījusi neaprakstāmas sajūtas. Pļaviņam šīs būs otrās olimpiskās spēles. Pirms četriem gadiem Pekinā viņš kopā ar Aleksandru Samoilovu izcīnīja devīto vietu.

Pludmales volejbola turnīrs Londonas olimpiskajās spēlēs sāksies nākamajā dienā pēc atklāšanas - 28.jūlijā - un ilgs līdz pat 9.augustam.

Citi mūsu lāpneši

Iepriekšējās piecās vasaras olimpiskajās spēlēs kopš valsts neatkarības atjaunošanas atklāšanas parādē Latvijas karognesēji bija svarcēlājs Raimonds Bergmanis (1992.gadā Barselonā), vidējo distanču skrējējs Einārs Tupurītis (1996.gadā Atlantā) un šķēpa metēji Voldemārs Lūsis (2000.gadā Sidnejā) un Vadims Vasiļevskis (2004.gadā Atēnās un 2008.gadā Pekinā).

Latvijai pludmales volejbola turnīrā būs divi dueti

«Mārtiņš ir piemērs tam, kā sportista degsme, pašaizliedzība un nemitīgs darbs nes reālus darba augļus, vairojot sportista pārstāvētā sporta veida popularitāti un nodrošinot Latvijai vietu pasaules pludmales volejbola elitē – jāpiebilst, ka šajās olimpiskajās spēlēs Latvija pludmales volejbolā tiek pārstāvēta ar maksimālo sportistu skaitu – mums ir 2 spēlētāju pāri pludmales volejbolā,» piebilst Tikmers.

2008. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs Latvijas valsts karogu nesa šķēpmetējs Vadims Vasiļevskis, bet noslēguma ceremonijā šis gods tika uzticēts Mārim Štrombergam, kurš izcīnīja zelta godalgu BMX sacensībās.

Latviju pārstāvēs 46 sportisti

Latvijas delegācijā startam Londonas olimpiskajās spēlēs iekļauti 46 sportisti. Latvijas sportisti Londonā būs pārstāvēti 12 sporta veidos un startēs 30 disciplīnās – vieglatlētikā, peldēšanā, modernajā pieccīņā, smaiļošanā un kanoe airēšanā, brīvajā cīņā, džudo, riteņbraukšanā šosejā, BMX riteņbraukšanā, vingrošanā, galda tenisā, šaušanā, svarcelšanā un pludmales volejbolā.

Kuzminam 9. olimpiskās spēles

Latvijas komandas vidējais vecums ir 26,8 gadi. Vecākais dalībnieks ir šāvējs Afanasijs Kuzmins, bet visjaunākais sportists ir peldētāja Gabriela Ņikitina, kura jūnijā svinēja savu 18. dzimšanas dienu.

28 no 46 Latvijas sportistiem Londonas Olimpiāde būs pirmās spēles, bet vispieredzējušākais olimpisko spēļu dalībnieks ar deviņām ir šāvējs Afanasijs Kuzmins, ceturtās olimpiskās spēles būs modernās pieccīņas sportistiem Jeļenai Rubļevskai un Denisam Čerkovskim, bet trešās šķēpmetējam Vadimam Vasiļevskim.

Aicinātas valsts augstākās amatpersonas

Olimpisko spēļu rīkotāji Londonas spēles apmeklēt ielūguši arī Latvijas prezidentu Andri Bērziņu, premjerministru Valdi Dombrovski un par sportu valstī atbildīgo izglītības un zinātnes ministru Robertu Ķīli.

Komentāri (33)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu