Latvijai veiksmīgs starts PČ orientēšanās kvalifikācijas sacensības

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šveicē, Lozannas pilsētas apkārtnē notiekošajā Pasaules Čempionātā orientēšanās sportā beigušās kvalifikācijas sacensības un katrā nākamajā sacensību dienā tiks dalītas medaļas. Čempionāta pirmajā daļā lieliskus rezultātus uzrāda Edgars Bertuks un arī pārējie komandas dalībnieki ir starp finālistiem, TVNET informē Latvijas Orientēšanās federācija (LOF).

Sacensības sākās ar sprinta distanci, kurā čempioni tika noskaidroti kvalifikācijas un fināla skrējienos, kas abi notika vienā dienā. No Latvijas sportistiem šajā disciplīnā piedalījās tikai Inga Dambe un Andris Jubelis, no kuriem diemžēl neviens finālam nekvalificējās - izšķirošs bija skriešanas ātrums. Par čempioniem kļuva šveicieši Simone Nigli un Matiass Kiburcs.

Garās distances kvalifikācijā startēja jau četri Latvijas sportisti. Nopietnu pieteikumu medaļai finālā izdarīja Edgars Bertuks, kurš savā kvalifikācijas grupā uzrādīja pārliecinoši labāko rezultātu un finālā varēs startēt favorīta pozīcijā - kā pats pēdējais. Lūk, ko par savu distanci raksta pārsteiguma autors: «Distance nebija sarežģīta, tomēr pie tik augsta skriešanas ātruma kļūdas mēdz rasties uz līdzenas vietas. Iesākot distanci, sapratu, ka ar ātrumu problēmu nebūs un atlika atstrādāt tehnisko pusi, kas man veiksmīgi izdevās.»

Finālam pārliecinoši kvalificējās arī Inga Dambe, esot ceturtā savā kvalifikācijas grupā. Finālistu skaitam pieskaitāms arī Kalvis Mihailovs, kurš kvalificējās kā 13. (15 labākie no katras grupas iekļūst finālā). Mārtiņš Sirmais distancē cīnījās ar traumas radītajām sāpēm un finālā nespēja iekļūt: «Orientēšanās nebija grūta. Jau treniņu laikā novērtējot apvidu, sapratu, ka dominēs ātrums. Centos, cik varēju, bet ātrums nebija ar mani, jo skrēju caur sāpēm, kuras jau lika manīt distances sākuma daļā.»

Jau nākamajā dienā šie paši sportisti un vēl Aija Skrastiņa piedalījās vidējās distances kvalifikācijā. Par prieku Latvijas izlases atbalstītājiem, visi pieci kvalificējās finālam! Atkal pārliecinošs bija Edgars Bertuks, esot starp līderiem savā spēcīgajā kvalifikācijas grupā, šoreiz finišā trešā vieta grupā. «Ar startu esmu ļoti apmierināts, sevišķi tāpēc, ka pārliecinoši tiku galā ar tehnisko pusi. Lai spēks ir ar mani rīt!» tā raksta Edgars Bertuks, kurš pirmo reizi ir nonācis reālu PČ potenciālo medaļnieku skaitā.

Gana pārliecinoši - ar 8. vietām savās grupās - finālam kvalificējās arī Mārtiņš Sirmais, Inga Dambe un Aija Skrastiņa, Kalvis Mihailovs atkal lika nedaudz panervozēt, bet ar 13. vietu atkal kvalificējās finālam.

Vidējās distances fināls notiks šodien, 17.jūlijā, garās distances čempioni tiks noskaidroti 19.jūlijā, bet labākās stafešu komandas sacentīsies 21.jūlijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu