Tretjaks, Naumovs un Busulis apskata Gagarina kausu (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 14. jūlijā, universālveikalā Elkor Plaza vairāk nekā 3000 hokeja fanu tika dota unikāla iespēja tikties ar Latvijas un pasaules sporta leģendām - treneriem Hariju Vītoliņu, Oļegu Znaroku, Juriju Ždanovu. Lielu interesi radīja iespēja ar savām acīm ieraudzīt vienu no ievērojamākajām trofejām pasaulē - KHL galveno balvu Gagarina kausu, kā arī nofotografēties ar sporta zvaigznēm un pašu kausu, TVNET informē Sabiedrisko attiecību aģentūra «Prospero».

Gagarina kausu aizvadītājā sezonā izcīnīja Maskavas «Dinamo» spēlētāji galvenā trenera Oļega Znaroka, vecākā trenera Harija Vītoliņa un trenera Jurija Ždanova vadībā, kuri trofeju atveda uz Rīgu.

Svētki čempioniem sākās 12.00 no rīta, kad īpašā kabrioleta autobusā pasākuma varoņi, pūtēju orķestris, tuvākie atbalstītāji un karsējmeitenes galvenā Latvijas hokeja fana Jurčika pavadībā ieradās universālveikalā Elkor Plaza.

Elkor valdes loceklis Ronalds Feldmanis pateicās visiem atnākušajiem par uzmanību, kura tika izrādīta šim notikumam, jo īpaši Oļegam Znarokam, Harijam Vītoliņam un Jurijam Ždanovam, ar kuru palīdzību šis pasākums varēja norisināties.

«Priecājos, ka Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš ir vēlējušies Gagarina kausu atvest uz Latviju, lai uzvaru atzīmētu kopā ar visiem Latvijas hokeja līdzjutējiem, un ka Elkor kā sporta preču tirdzniecības eksperts ir palīdzējis šo ieceri realizēt. Esam lepni, ka Elkor Plaza ir pirmā vieta Latvijā, kas uzņēmusi Gagarina kausu. Vēlos arī pateikties Elkor darbiniekiem par ieguldīto darbu, lai sagatavotos kausa sagaidīšanai pēc vakar notikušās Nakts izpārdošanas,» saka Ronalds Feldmanis, Elkor valdes loceklis.

Savukārt Maskavas «Dinamo» galvenais treneris Oļegs Znaroks uzsvēra, ka Gagarina kausu izcīnīšana ir lielisks piemērs jaunajiem sportistiem un pierādījums tam, ka sportā nekas nav neiespējams.

«Visi sapņi piepildās,» teica Oļegs Znaroks «tikai ir nepieciešama neatlaidība un pacietība. Gagarina kauss - tā ir mūsu kopējā uzvara!»

Pēc apsveikuma vārdiem visiem universālveikala Elkor Plaza apmeklētājiem tika sniegta iespēja iegūt piemiņas foto. Doto iespēju izmantoja arī sabiedrībā pazīstami un populāri cilvēki. Piemēram, Intars Busulis, kurš veikalā ieradās kopā ar savu dēlu Leniju. «Mēs nedrīkstējām palaist garām šādu notikumu,» teica dziedātājs. «Lenijs spēlē hokeja komandā «Pērkons», un mūsu ģimenē hokejs ir vairāk nekā hokejs.»

Apsveikt Maskavas «Dinamo» trenerus ieradās arī pasaules hokeja leģenda Vladislavs Tretjaks un bijušais Latvijas hokeja izlases vārtsargs Sergejs Naumovs.

Nofotografēties ar kausu šajā dienā varēja līdz 22.00, un tiek lēsts, ka šo unikālo iespēju izmantoja aptuveni 3000 cilvēku. Visus uzņemtos fotoattēlus iespējams lejupielādēt interneta vietnē www.elkor.lv

Dienu pirms Gagarina kausa uzņemšanas, 13.jūlijā Elkor Plaza notika Nakts izpārdošana, laikā no plkst. 17:00 līdz 24:00 piedāvājot atlaides līdz pat 70% apmērā visām precēm. Abās dienās kopā Elkor Plaza apmeklēja teju 5 reizes vairāk cilvēku nekā vidēji, savukārt apgrozījums izpārdošanas laikā aptuveni 6 reizes pārsniedza piektdienās ierasto. Daudzi no apmeklētājiem izpārdošanu izmantoja lielāku preču iegādei - tās laikā pieprasījums pēc televizoriem pieauga 10 reizes, bet pēc velosipēdiem un apģērbiem - 5 reizes.

Gagarina kauss tiek pasniegts Kontinentālās hokeja līgas «play off» sērijas uzvarētājiem. Tas nosaukts pirmā cilvēka, kas lidojis kosmosā, – Jurija Gagarina vārdā. Kauss ir izgatavots no sudraba un pārklāts ar zeltu. Kausa vērtība ir trīs miljoni dolāru. Kausa priekšpusē ir iegravēts Jurija Gagarina attēls skafandrā un lidojoša komēta, savukārt aizmugurē attēlots hokejists. Kauss rotāts ar mazām hokeja ripām, uz kurām jau redzami četru čempionvienību nosaukumi. Turpmāk gadu no gada šī ripu virtene, kas ieskauj kausu, tiks papildināta ar jaunu čempionu nosaukumiem.

Kauss sver 19 kilogramus, tā tilpums ir aptuveni 12 litri. Kausa autors – Vladimirs Meizels, juvelieru studijas MAYZEL vadītājs.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu