«Ventspils» Eiropas Izaicinājuma kausā spēlēs apakšgrupā ar «Dolphins»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bkventspils.lv

Latvijas vicečempioni basketbolā «Ventspils» Eiropas Izaicinājuma kausa pamatturnīrā spēlēs vienā apakšgrupā ar latvieša Edgara Jeromanova pārstāvēto Zviedrijas klubu Norčēpingas «Dolphins», noskaidrojās piektdien notikušajā izlozē.

Abas komandas tika ielozētas C apakšgrupā.

Šajā grupā cīnīsies arī vēl viens Zviedrijas klubs Sēderteljes BBK un Somijas komanda Tamperes «Pyrinto».

Pirms izlozes «Ventspils» tika ievietota pirmajā grozā, līdz ar to tā bija izlikto komandu skaitā.

No otrā groza Latvijas klubam tika ielozēta «Dolphins» komanda, no trešā groza pretiniekos tika «Pyrinto», bet no ceturtā - BBK vienība.

Eiropas Izaicinājuma kausā 32 komandas tika sadalītas astoņās grupās, pa četrām vienībām katrā. 28 komandas uzreiz iekļuvušas pamatsacensībās, bet vēl četras tiks noskaidrotas kvalifikācijā, kurā kopā piedalīsies astoņas vienības.

Iepriekšējās divās sezonās «Ventspils» komanda spējusi sasniegt sacensību ceturtdaļfinālu, bet šo barjeru tai nav izdevies pārvarēt.

Vēl viena Latvijas vienība «Liepājas Lauvas» sākotnēji bija pieteikusies sacensībām Eiropas Izaicinājuma kausā, bet turpinājumā tā nesamaksāja dalības naudu un depozītu.

Startam Eiropas Izaicinājuma kausā pieteikušās divas Igaunijas vienības - «Tartu Universitāte» uzreiz kvalificējusies pamatturnīram, bet Rakveres «Tarvas» startēs kvalifikācijā.

Latvijas čempionvienībai «VEF Rīga» nav atradusies vieta ULEB Eirolīgas kvalifikācijas sacensībās, un tā nākamajā sezonā atkal startēs Eiropas kausā. Šim turnīram izloze notiks sestdien.

Tāpat šogad pirmoreiz pēc ilgāka pārtraukuma Eirokausiem nav pieteikusies neviena Latvijas sieviešu komanda. Pērn FIBA Eirolīgai pieteicās «TTT Rīga» komanda, tomēr vēlāk atsauca savu dalību.

Šogad FIBA Eirolīgā startēs vien 21 komanda, kas ir par divām mazāk nekā aizvadītajā sezonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu