Latvijas basketbolistes izcīna 4. uzvaru EČ kvalifikācijā (20)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas sieviešu basketbola izlase 2013. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrā apļa otrajā mačā trešdien savā laukumā ar rezultātu 70:44 (20:9, 22:15, 13:10, 15:10) viegli uzvarēja pārliecinošo apakšgrupas pastarīti Luksemburgu. Šī Latvijas valstsvienībai bija ceturtā uzvara sešās kvalifikācijas turnīra spēlēs.

(Pievienota 7. rindkopa.)

Aizvadītajā mačā Latvijas izlases labā 16 punktus guva Liene Jansone, Sabīne Niedola iekrāja 15 punktus un 11 atlēkušās bumbas, bet pie 11 punktiem tika Ieva Krastiņa.

Spēles ievadā Luksemburga izvirzījās vadībā ar 3:0, bet Latvijas izlase atbildēja ar astoņiem punktiem pēc kārtas un pārņēma vadību ar 8:3. Turpinājumā viesu komandas spēlētājas pietuvojās līdz 7:8, taču pirmās ceturtdaļas otro pusi Latvijas basketbolistes aizvadīja ļoti pārliecinoši un iekrāja 11 punktu pārsvaru - 20:9.

Otrajā ceturtdaļā Latvijas izlase pakāpeniski audzēja pārsvaru, un piecas minūtes pirms puslaika beigām tas sasniedza 13 punktu atzīmi (27:14), bet turpinājumā Luksemburgai neizdevās izrādīt pienācīgu pretestību un pēc pirmajām 20 minūtēm Latvijas izlase bija vadībā ar 18 punktu pārsvaru - 42:24.

Pēc pārtraukuma spēles scenārijs būtiski nemainījās - Latvijas izlase droši kontrolēja mača gaitu un neļāva pretiniecēm būtiski samazināt rezultāta starpību. Trešajā ceturtdaļā laukuma saimnieces iekrāja 20 punktu pārsvaru, bet pirms pēdējām desmit minūtēm Latvijas izlase bija vadībā ar 55:34.

Mača pēdējā ceturtdaļā latvietes pārliecinoši turējās vadībā ar 20-22 punktu pārsvaru un Luksemburgas basketbolistēm nebija nekādu izredžu uz panākumu, līdz ar to Latvijas izlase svinēja vieglu uzvaru.

Vēl vienā šīs grupas mačā trešdien Grieķija izbraukumā ar 66:52 (16:11, 9:8, 23:13, 18:20) pieveica Somijas izlasi. Ja somietes būtu uzvarējušas Grieķiju, tad Latvijai, lai kvalificētos finālturnīram, pietiktu ar panākumu savu skatītāju priekšā pret Somiju. Savukārt tagad Latvijas valstsvienībai abos atlikušajos mačos obligāti būs nepieciešamas uzvaras.

Šajā mačā laukumā atgriezās savainojumu izārstējusī Aija Putniņa. Savukārt Latvijas izlasi atstājusi Kristīne Vītola, kura atgriezusies savas ASV universitātes rīcībā.

Veselības likstu dēļ nevarēja palīdzēt Santa Dreimane. Debiju Latvijas valstsvienībā oficiālās spēlēs piedzīvoja centra spēlētāja Līga Šurkusa.

Līdz šim Latvija - Luksemburga bija tikušās divreiz, abas reizes uzvaru svinot latvietēm.

Abu komandu pirmā riņķa spēlē uzvaru ar 95:60 svinēja Latvijas basketbolistes.

E grupas kopvērtējumā pašlaik četras uzvaras piecās spēlēs ir Itālijai, Latvija sešās cīņās iekrājusi četrus panākumus, Grieķijas kontā trīs panākumi piecos mačos, Somijas valstsvienība sešos mačos tikusi pie trim uzvarām, bet Luksemburga piedzīvojusi zaudējumus visās sešās aizvadītajās spēlēs.

Cikla turpinājums Grieķijā

Nākamo maču Aigara Neripa vadītā Latvijas komanda aizvadīs sestdien, viesos tiekoties ar Grieķijas izlasi.

Tiesības spēlēt 2013. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā ir sešām komandām, kuras spēlēs Londonas olimpiskajās spēlēs un/vai to kvalifikācijas turnīrā: Krievijas, Turcijas, Francijas, Čehija, Horvātijas un Lielbritānijas komandām.

Pārējās 10 finālturnīra dalībnieces tiks noskaidrotas kvalifikācijas spēlēs no 12. jūnija līdz 14. jūlijam. Uz finālturnīru varēs braukt katras grupas divas labākās komandas.

Latvijas basketbola izlases sastāvs spēlē ar Luksemburgu: Kristīne Kārkliņa, Anda Eibele, Līga Šurkusa, Agnija Reke, Anete Horelika, Liene Priede, Anete Šteinberga, Ieva Krastiņa, Sabīne Niedola, Aija Putniņa, Liene Jansone, Zane Tamane.

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu