K. Puisīte un Eihmanis uzvar LMT Latvijas Amatieru golfa čempionātā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.golfs.lv

Krista Puisīte un Roberts Eihmanis svētdien «Ozo Golf Club» laukumā uzvarēja 25. LMT Latvijas Amatieru golfa čempionātā, kur laureātus noteica trīs dienas ilgās sacensībās, startējot vairāk nekā 80 dalībniekiem, TVNET informē Latvijas Golfa federācija (LGF).

Krista Puisīte sekmīgi aizstāvēja pirms gada izcīnīto titulu un par Latvijas čempioni kļuva karjerā jau trešo reizi. Uzvaru trīs kārtu summā viņa nodrošināja ar 218 sitieniem jeb diviem sitieniem virs teorētiski nepieciešamās normas (PAR). Labāko rezultātu 21 gadu vecā spēlētāja sasniedza turnīra pēdējā dienā, 18 bedrītes trešajā kārtā izspēlējot ar 70 sitieniem jeb -2 zem PAR.

Eihmanim vīriešu konkurencē uzvaru nodrošināja 234 sitieni jeb +18 virs PAR, un viņš pirmo reizi palika nepārspēts tik augsta līmeņa sacensībās. Sešus sitienus uzvarētājam zaudēja otrās vietas ieguvējs Gustavs Fricis Jankavs, bet Viļa Krištopana rēķinā bija vēl par diviem sitieniem vairāk, un viņš finišēja trešais.

Sieviešu konkurencē otro gadu pēc kārtas otro vietu ieguva Māra Puisīte, savai māsai zaudējot piecus sitienus. Trešā ar 236 sitieniem jeb +20 virs PAR bija Linda Dobele.

Pēc pirmajām divām sacensību dienām Kristai un Mārai Puisītēm bija vienāds rezultāts, un izšķirošo pārsvaru vecākā māsa ieguva turnīrā pēdējās deviņās bedrītēs. Pēc atgriešanās no ASV Kristai Puisītei nebija daudz laika aklimatizācijai, un golfere atzina, ka spēlēja nedaudz sagurusi, taču kopumā tas nav traucējis sasniegt labu rezultātu.

Teksasas valsts universitātē ar golfa stipendiju studējošā Krista Puisīte Latvijā atgriezās jūnijā pēc veiksmīgas sezonas Ziemeļamerikā, kur viņa kļuva par pirmo Latvijas spēlētāju, kas kvalificējās dalībai atklātā ASV čempionātā.

LMT Latvijas Amatieru čempionāts ir viens no turnīriem, kuros sasniegtie rezultāti noteiks Latvijas izlases sastāvu rudenī Turcijā paredzētajam pasaules amatieru komandu čempionātam. Jau nākamajā nedēļas nogalē spēcīgākie Latvijas spēlētāji Sāremā startēs starptautiskajā Igaunijas «Open» turnīrā.

Krista Puisīte: «Turnīrā jau no sākuma nespēlēju slikti, bumbiņu situ labi, taču nevarēju ieripināt. Biju pieradusi pie Amerikas laukumu grīniem, un nebija viegli uzreiz pārslēgties. «Ozo» laukumā grīni ir labi, tomēr savādāki nekā Amerikā. Ar ripināšanu man pēdējā laikā īsti nesokas, un pie tā jāpiestrādā. Pēc atbraukšanas mājās nebija laika atpūsties, uzreiz vajadzēja spēlēt, un nedaudz ir sagurums. Šovasar spēlēšu vēl daudzās sacensībās, taču īpaši gatavošos startam Eiropas sieviešu amatieru čempionātā un turnīram Nīderlandē, kur uzvarētāja saņems ielūgumu uz «KLM Open»».

Roberts Eihmanis: «Esmu apmierināts ar savu spēli otrajā kārtā, kad labi situ un veiksmīgi ripināju uz grīna. Pēdējā diena nesanāca, bija psiholoģiski grūti spēlēt kopā ar spēcīgiem sāncenšiem. Pērn salauzu roku, tādēļ šī man ir pirmā nopietnā sezona pēc pauzes, taču arī iepriekš nopietni trenējos. Mana stiprā puse ir pirmie sitieni un spēle ar vidējiem dzelžiem, savukārt ar ripināšanu neesmu apmierināts, turklāt nevarēju pierast pie «Ozo» laukuma grīniem.»

LMT Latvijas Amatieru čempionāta rezultāti

Vīrieši

1. Roberts Eihmanis (79-75-80) +18 virs PAR

2. Gustavs Fricis Jankavs (80-85-75) +24

3. Vilis Krištopans (79-82-81) +26

Sievietes

1. Krista Puisīte (74-74-70) +2 virs PAR

2. Māra Puisīte (70-78-75) +7

3. Linda Dobele (81-79-76) +20

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu