Del Boske noraida Spānijas izlasi kā finālspēles favorīti (7)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pašreizējā kontinenta un pasaules čempionvienība futbolā Spānija nav gaidāmās Eiropas čempionāta finālturnīra izšķirošās spēles favorīte, uzskata izlases galvenais treneris Visente del Boske.

Šodien Polijā un Ukrainā notiekošā Eiropas čempionāta finālturnīra izšķirošajā spēlē savā starpā tiekas Spānija un Itālija.

Lai arī del Boske var uzticēties daudziem no tiem spēlētājiem, ar kuru palīdzību Spānija uzvarēja pirms četriem gadiem Eiropas čempionātā un pirms diviem gadiem Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā, treneris uzskata, ka šis Itālijas izlases modelis ir jūtami samazinājis starpību starp abu komandu meistarības līmeņiem.

«Mēs nedrīkstam atskatīties atpakaļ. Nedrīkstam domāt, ka vēsture kaut ko ietekmē,» komentējot abu izlašu savstarpējās cīņas iepriekšējos turnīros, izteicās del Boske. «Itālijas izlase četras reizes ir triumfējusi Pasaules kausā, bet mums tas izdevās pirms diviem gadiem. Mums jāskatās tikai uz tagadni.»

«Uzskatu, ka komandām ir padevies līdzīgs turnīrs. Abām nācās izcīnīt uzvaras pēcspēles sitienu sērijās, abas tikās vienā apakšgrupā. Tāpat piekopjam līdzīgu spēles stilu,» izcēla del Boske. «Nedomāju, ka starp šī komandām ir kāda liela atšķirība.»

Abas komandas iepriekš savā starpā tikās apakšgrupas turnīrā, mačam noslēdzoties neizšķirti 1:1.

Pēc uzvaras 2008.gada Eiropas čempionātā un 2010.gada Pasaules kausa izcīņas turnīrā Spānijas izlase var kļūt par pirmo nacionālo futbola vienību vēsturē, kas uzvarējusi trīs galvenajos starptautiskajos turnīros pēc kārtas. Tāpat līdz šim neviena izlase nav pratusi uzvarēt divos Eiropas čempionātos pēc kārtas.

Iepriekš Spānijas futbolisti Eiropas čempionātā uzvarēja arī 1964.gadā, kamēr Itālijai tas līdz šim padevies vienu reizi - 1968.gadā.

«Futbols attīstās. Nedrīkstam palikt pagājušajā gadsimtā. Komanda ir mazliet mainījusies, spēlētāji ir attīstījušies, taču izlases kodols ir palicis nemainīgs,» piebilda del Boske. «Mēs esam centušies iet laikam līdzi.»

Mačs Kijevā sāksies plkst.21.45 pēc Latvijas laika, un to tiešraidē būs iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Finālspēli pārraudzīs galvenais tiesnesis no Portugāles Pedru Proensa, bet mača delegāts būs Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu