Vinters varētu pateikt «nē» Dakāras rallijam (85)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ingars, TVNET

Pazīstamais motobraucējs Jānis Vinters vēl nav izlēmis, vai piedalīsies nākamajā Dakāras rallijā. Tas saistīts gan ar pašu finansēm, gan pasākuma komercializāciju.

Vaicāts, vai piedalīsies nākamajā Dakāras rallijā, Vinters intervijā portālam TVNET sacīja: «Protams, lielākā sāpe ir finansējumā. Tā ir visiem.

Esmu tik daudz braucis un ieguldījis savus līdzekļus... Es vēl nevaru izšķirties, vai turpināt to darīt pa saviem līdzekļiem.»

Vai tiešām Vinters varētu pateikt «nē» šim rallijam pavisam? «Es vēl domāju. Lielākais, kas bremzē, ir Dakāras rallija komerciālā puse. Kas tas par Dakāras ralliju? Ko viņi vēl aizvien ir atstājuši to nosaukumu?

Tas ir kaut kas smieklīgs, tā ir parodija.

Kāpēc tik skarbi vārdi? «Āfrikā tas nenotiek jau četrus gadus. Kas tas par Dakāras ralliju? Tas ir rallijs, kam nekā cita no Dakāras rallija, kā tikai nosaukums, nav palicis. Ne tur būtība, ne arī iespaidi ir tie.

Brālis pabija Argentīnā. Viņš saka, ka vairs negrib uz turieni. Ja esi kaut kur apmaldījies, uzbrauc uz ceļa un aizbrauc atpakaļ. Tā tagad Argentīnā ir. Tas ir smieklīgi. Tas ir tāds »Enduro« paveids.»

Vinters vēlētos piedalīties Dakāras rallijā, bet gribētu, lai tas atgrieztos Āfrikā. Tad viņi piedalītos uzreiz.

Kā alternatīvu Dakāras braucienam sportists saskata ralliju «Africa Eco Race». Tas notiek tieši Āfrikā.

No Āfrikas pārceļas uz Dienvidameriku

Portāls TVNET jau ziņojis, ka šī gada Dakāras rallijreids pirmo reizi vēsturē viesojās Peru. Sacensības arī nākamgad notiks Dienvidamerikā un šķērsos Peru, Čīles un Argentīnas teritorijas.

2009.gada Dakāras rallijā motociklu klasē Latviju pārstāvēja tikai Einārs Vinters, kurš sacensību kopvērtējumā izcīnīja 14.vietu, savukārt Jānis muguras savainojuma dēļ piedalīties nevarēja. Līdz ar to iepriekšējos trīs gados prestižajās daudzdienu sacensībās neviens no Latvijas motosportistiem nestartēja.

Jānim Vinteram sekmīgākā bijusi 2007.gadā izcīnītā sestā vieta kopvērtējumā.

Komentāri (85)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu