Jūras burātāji sāk cīņu par Latvijas čempionu tituliem (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: f64 Photo agency

Šodien, 27. jūnijā, pulksten 13:00 Daugavā pie Vanšu tilta tika dots starts 2012. gada Latvijas Jūras burāšanas čempionātam, kas Daugavā un Rīgas jūras līcī norisināsies līdz 30. jūnijam. Šogad par atklāto Latvijas čempionātu pastiprinātu interesi ir izrādījuši ne vien pašmāju burātāji, bet arī burātāju komandas no Igaunijas, Lietuvas un Polijas. Jau šobrīd, kad vēl iespējams pieteikt dalību čempionātam, vēlmi piedalīties ir izteikušas aptuveni trīsdesmit jahtas, TVNET informē Latvijas Zēģelētāju savienība (LZS) preses sekretārs Ģirts Avotiņš.

Pirmajā dienā sacensību dalībniekiem pēc starta Daugavā, iepretim Pasažieru ostai, būs jādodas līdz Rīgas jūras līcim, kur sacensības jāturpina starp Daugavas un Lielupes ietekām. Otrajā sacensību dienā burātāji pēc starta, kas tiks dots pulksten 11:00 Daugavā pie Mangaļsalas, dosies līdz Kuivižiem.

Atlikušajās sacensību dienās burātāji par medaļām cīnīsies Salcgrīvas, Kuivižu un Ainažu piekrastes tuvumā, kā arī dosies līdz Kihnu salai un atpakaļ.

Sacensību dalībnieki tiks sadalīti četrās grupās – pēc starptautiskās ORC handikapu sistēmas startējošās jahtas atkarībā no sava izmēra veidos divas starta grupas, trešajā grupā startēs LAT LYS–2012 handikapu sistēmai atbilstošās jahtas, kas ražotas pirms 1991. gada. Ceturtā starta grupa atvēlēta daudzkorpusu jahtām.

Vērtējot jau saņemtos pieteikumus, jāatzīst, ka par uzvaru ORC 1 grupā vissīvākā cīņa notiks starp igauņu jahtām «Katarina II», «Katarina Jee» un lietuviešu jahtu «Jigy Jigy», un šobrīd grūti noteikt vai šajā cīņā izdosies iejaukties kādai no latviešu jahtām, piemēram, «Galaxy», «Gabriel» vai «Paula». ORC 2 grupā par sīvu cīņu rūpēsies jahtu «Arabella», «Blondy» un «Snow White». Cerams, ka šajā cīņā iesaistīsies arī 2010. gada čempioni - jahta «Beauty».

LAT LYS grupā arī ies sīvi – par uzvaru noteikti sacentīsies jahtas «Confetti», «Diks» un «Ventoux Deux», bet šo sāncensību, iespējams, nomāks divcīņa starp jahtām «Ilze» un «Venta».

Daudzkorpusu jahtu konkurencē par potenciālo uzvarētāju tiek uzskatīts katamarāns «Kani Keli», taču arī katamarānu «Namejs» un «Wiki» komandas ir spējīgas izcīnīt uzvaras. Šobrīd gan grūti paredzēt vai laikapstākļi nedos papildu priekšrocības trimarānam «Triskell».

Plašāku informāciju par burāšanu Latvijā un ārvalstīs iespējams atrast Latvijas Zēģelētāju savienības mājas lapā www.sailinglatvia.lv, kā arī sociālajos tīklos: facebook.com/SailingLatvia un twitter.com/SailingLatvia.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu