Spānijas un Portugāles izlases noskaidros pirmo EČ finālisti (23)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti / Reuters / ScanPix

Eiropas čempionātā futbolā, kas risinās Polijā un Ukrainā, šodien pirmā pusfināla spēle, kurā pasaules un Eiropas čempionvienība Spānija tiksies ar Portugāli. Mačs Doņeckā sāksies plkst. 21.45 pēc Latvijas laika, un to tiešraidē būs iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7. kanālā.

Apakšgrupu turnīra pirmajā kārtā Spānijas izlase cīnījās neizšķirti 1:1 ar Itāliju, nākamajā spēlē ar rezultātu 4:0 pārliecinoši pārspēja Īriju, bet pēdējā, trešajā cīņā ar 1:0 uzvarēja Horvātiju.

Spānijas izlase ar septiņiem punktiem trijās spēlēs izcīnīja pirmo vietu C apakšgrupā, bet vēlāk ceturtdaļfinālā ar 2:0 uzvarēja Franciju.

Kasiljass: Spānijai jāspēlē sava spēle

«Mums ir pieredze vairākos sāpīgos zaudējumos, kurus komanda nebija pelnījusi,» Spānijas presē izteicies vārtsargs Ikers Kasiljass. «Katrai spēlei ir sava vēsture un individualitāte. Gadās spēles, kad bumba nelido vārtos, bet pretinieks izveido vienu momentu un gūst vārtus. Mums vienkārši jāspēlē sava spēle.»

Viņš pastāstīja, ka nepieciešams būs ierobežot Portugāles līdera Krištianu Ronaldu darbības lauku. «Herards Pikē allaž pret Ronaldu spēlējis veiksmīgi gan izlasē, gan «Barcelona» sastāvā.»

Savukārt Portugāle pirmajā kārtā ar 0:1 zaudēja Vācijai, otrajā mačā ar 3:2 apspēlēja Dānijas izlasi, bet apakšgrupas pēdējā cīņā ar 2:1 uzveica Nīderlandes valstsvienību.

Portugāles izlase grupu turnīrā trijos mačos iekrāja sešus punktus, ieņemot otro vietu B apakšgrupā, bet ceturtdaļfināla cīņā ar 1:0 izrādījās pārāka par Čehijas valstsvienību.

Ronaldu uzskata, ka gaidāma smaga cīņa

«Atbildība, protams, būs milzīga. Pēc astoņu gadu pārtraukuma varam iekļūt finālā. Tas būs grūti, bet viss ir mūsu pašu rokās. Cīņa būs smaga,» izdevumā «sport.rbc.ru» atzina Portugāles izlases kapteinis Ronaldu.

Buskets slavē Ronaldu

«Mēs visi labi zinām, cik labs futbolists ir Ronaldu. Lai viņu apturētu būs jāspēlē kolektīvs futbols,» Spānijas medijos norādījis pussargs Serhio Buskets.

Otrajā pusfināla spēlē ceturtdien Vācija tiksies ar Itāliju.

Finālspēle paredzēta svētdien. Atšķirībā no Pasaules kausa finālturnīra Eiropas čempionātā jau kopš 1984.gada netiek aizvadīta spēle par trešo vietu.

Ar Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) zīmi šis ir 14.Eiropas čempionāta finālturnīrs, bet divās valstīs vienlaicīgi sacensības notiek trešo reizi. Pirmo reizi divām valstīm turnīrs tika uzticēts 2000.gadā, kad kontinenta spēcīgākās izlases sacentās Nīderlandē un Beļģijā, bet pirms četriem gadiem turnīru uzņēma Austrija un Šveice.

Pēc uzvaras 2008.gada Eiropas čempionātā un 2010.gada Pasaules kausa izcīņas turnīrā Spānijas izlase var kļūt par pirmo nacionālo futbola vienību vēsturē, kas uzvarējusi trīs galvenajos starptautiskajos turnīros pēc kārtas. Tāpat līdz šim neviena izlase nav pratusi uzvarēt divos Eiropas čempionātos pēc kārtas.

Šīgada čempionāts īpaši zīmīgs ir ar to, ka pēdējo reizi tajā pulcējas 16 komandas. Sākot ar nākamo čempionātu, kas 2016.gadā notiks Francijā, finālturnīrā startēs jau 24 vienības.

Spānijas izlases sastāvs Eiropas čempionātā

Vārtsargi: Ikers Kasiljass (Madrides «Real», Spānija), Hosē Reina («Liverpool», Anglija), Viktors Valdess («Barcelona», Spānija).

Aizsargi: Huansfrans (Madrides «Atletico», Spānija), Alvaro Arveloa, Rauls Alviols, Serhio Ramoss (visi Madrides «Real»), Hordi Alva («Valencia»), Herards Pikē («Barcelona»), Havi Martiness (Bilbao «Athletic», Spānija).

Pussargi: Ksavi Alonso (Madrides «Real»), Santi Kazorla («Malaga», Spānija), Ksavi Ernandess, Fransesks Favregass, Andress Injesta, Serhio Buskets (visi «Barcelona»), Davids Silva (Mančestras «City», Anglija), Hesuss Navass («Sevilla»).

Uzbrucēji: Alvaro Negredo («Sevilla»), Fernando Torress, Huans Mata (abi Londonas «Chelsea», Anglija), Pedro Rodrigess («Barcelona»), Fernando Jorente (Bilbao «Athletic»).

Portugāles izlases sastāvs Eiropas čempionātā

Vārtsargi: Eduardu (Lisabonas «Benfica»), Rui Patrīsiu (Lisabonas «Sporting»), Betu («CFR Cluj», Rumānija).

Aizsargi: Žoau Pereira («Sporting»), Fabiu Koentrau, Pepe (abi - Madrides «Real», Spānija), Brunu Alvešs (Sanktpēterburgas «Zeņit», Krievija), Rolandu («Porto»), Rikardu Košta («Valencia», Spānija), Migels Lopešs («Braga»).

Pussargi: Rauls Meirelešs (Londonas «Chelsea», Anglija), Migels Velozu («Genoa», Itālija), Žoau Moutinju («Porto»), Rubenšs Mikaels (Saragosas «Real», Spānija), Ugo Viana, Kustodiu (abi - «Braga»).

Uzbrucēji: Nani (Mančestras «United», Anglija), Krištianu Ronaldu (Madrides «Real»), Ugo Almeida, Rikardu Kvaresma (abi - Stambulas «Bešiktaš», Turcija), Silvestre Varela («Porto»), Elders Poštiga (Saragosas «Real»), Nelsons Oliveira («Benfica»).

Komentāri (23)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu