Spānijas futbola izlase sasniedz EČ pusfinālu (21)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Par trešo Eiropas čempionāta futbolā, kas risinās Polijā un Ukrainā, pusfināla dalībnieci sestdien kļuva Spānijas izlase, kas ceturtdaļfināla mačā ar rezultātu 2:0 (1:0) pieveica Franciju.

Šajā mačā Spānijas izlases labā abus vārtus guva Ksavi Alonso, vienreiz precīzi sitot arī no 11 metru soda sitiena atzīmes.

Spēli abas komandas iesāka piesardzīgi un mierīgā tempā, tomēr neliels pārsvars bija Spānijas izlasei, bet līdz bīstamiem uzbrukumiem spāņi netika un Francijas valstsvienības vārti bija drošībā. Turpinājumā Spānijas futbolistu spiediens uz pretinieku vārtiem kļuva arvien lielāks un 19.minūtē viņiem izdevās atklāt rezultātu, kad pēc izcilas aizsarga Hordi Alvas piespēles soda laukumā Alonso skaistā veidā ar galvu ieraidīja bumbu Francijas izlases vārtu tīklā.

Pēc gūtajiem vārtiem Spānijas izlase saglabāja pārsvaru bumbas kontrolē, taču reālu iespēju vēlreiz raidīt bumbu pretinieku vārtos nebija, jo Francijas futbolisti ļoti uzmanīgi spēlēja aizsardzībā un novērsa visas briesmas savu vārtu tuvumā.

Pirmā puslaika beigu daļā Francija izveidoja pāris labus uzbrukumus, bet vislabākā iespēja panākt neizšķirtu francūžiem bija 32.minūtē, kad teicamu soda sitienu izpildīja Joāns Kabeī, tomēr lieliski nospēlēja arī Spānijas izlases vārtsargs Ikers Kasiljass, kurš pārcēla bumbu pāri vārtiem. Sekojošais stūra sitiens Francijas komandas izpildījumā gan nebija tas veiksmīgākais un rezultāts palika nemainīgs.

Pirmās spēles daļas pēdējās minūtēs aizritēja mierīgā cīņā un nevienai komandai nebija reālu iespēju gūt vārtus, tāpēc pēc pirmajām 45 minūtēm Spānijas izlase atradās minimālā vadībā 1:0.

Otrā puslaika sākumā nevienai komandai neizdevās izveidot bīstamus uzbrukumus, bet 62.minūtē spāņi bija tuvu otro vārtu gūšanai, taču šajā epizodē teicami nospēlēja Francijas izlases vārtsargs Igo Lorī, kurš izgājienā izsita bumbu un neitralizēja Spānijas komandas uzbrukumu.

Pāris minūtes vēlāk spāņiem bija vēl viena iespēja dubultot pārsvaru, taču Pedro Rodrigesa piespēle gar vārtiem līdz cerētajam adresātam Fernando Torresam neaizgāja, jo francūži sekmīgi nolasīja situāciju un izsita bumbu no Spānijas izlases uzbrucēja kājas, līdz ar to neitralizējot epizodi.

Turpinājumā Spānijas izlase pārliecinoši kontrolēja mača gaitu un neļāva Francijas futbolistiem bīstami pietuvoties savam soda laukumam, bet jau pašā pamatlaika izskaņā Adils Ramī savā soda laukumā neatļauti kavēja Rodrigesu, par ko uz Francijas vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens – to pārliecinoši realizēja Alonso, nodrošinot Spānijas valstsvienībai uzvaru un iekļūšanu turnīra pusfinālā.

Apakšgrupu turnīra pirmajā kārtā Spānijas izlase cīnījās neizšķirti 1:1 ar Itāliju, nākamajā spēlē ar rezultātu 4:0 pārliecinoši pārspēja Īriju, bet pēdējā, trešajā, cīņā ar 1:0 uzvarēja Horvātiju.

Spānijas izlase ar septiņiem punktiem trijās spēlēs izcīnīja pirmo vietu C apakšgrupā.

Savukārt Francija pirmajā apakšgrupas kārtā cīnījās neizšķirti 1:1 ar Angliju, otrajā mačā ar 2:0 uzvarēja Ukrainu, bet trešajā spēlē ar 0:2 zaudēja Zviedrijai.

Ar četriem punktiem Francijas izlase ierindojās D grupas otrajā pozīcijā.

Pirmajā ceturtdaļfināla spēlē ceturtdien Portugāle ar 1:0 pārspēja Čehiju, bet otrajā mačā piektdien Vācijas izlase ar 4:2 pieveica Grieķiju.

Atlikušajā ceturtdaļfināla spēlē svētdien Anglija spēkosies ar 2006.gada Pasaules kausa ieguvēju Itāliju.

Turnīra pusfinālā Portugāles izlase tiksies ar Spāniju, bet Vācija samēros spēkus ar Angliju vai Itāliju.

Jau vēstīts, ka ar Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) zīmi šis ir 14.Eiropas čempionāta finālturnīrs, bet divās valstīs vienlaicīgi sacensības notiek trešo reizi. Pirmo reizi divām valstīm turnīrs tika uzticēts 2000.gadā, kad kontinenta spēcīgākās izlases sacentās Nīderlandē un Beļģijā, bet pirms četriem gadiem turnīru uzņēma Austrija un Šveice.

Pēc uzvaras 2008.gada Eiropas čempionātā un 2010.gada Pasaules kausa izcīņas turnīrā Spānijas izlase var kļūt par pirmo nacionālo futbola vienību vēsturē, kas uzvarējusi trīs galvenajos starptautiskajos turnīros pēc kārtas. Tāpat līdz šim neviena izlase nav pratusi uzvarēt divos Eiropas čempionātos pēc kārtas.

Šīgada čempionāts īpaši zīmīgs ir ar to, ka pēdējo reizi tajā pulcējas 16 komandas. Sākot ar nākamo čempionātu, kas 2016.gadā notiks Francijā, finālturnīrā startēs jau 24 vienības.

Spānijas izlases sastāvs: Ikers Kasiljass, Alvaro Arveloa, Herards Pikē, Serhio Ramoss, Hordi Alva, Ksavi Ernandess, Serhio Buskets, Ksavi Alonso, Davids Silva (Pedro Rodrigess, 65.min.), Fransesks Favregass (Fernando Torress, 67.min.), Andress Injesta (Santi Kazorla, 84.min.).

Francijas izlases sastāvs: Igo Lorī, Antonī Revejērs, Adils Ramī, Lorāns Kosjeļni, Gaels Klišī, Matjē Debišī (Žeremī Menē, 64.min.), Jans Mvila (Olivjē Žirū, 79.min.), Joāns Kabeī, Florāns Maludā (Samirs Nasrī, 65.min.), Franks Riberī, Karims Benzemā.

Komentāri (21)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu