Latvijas basketbolistes sagrauj Luksemburgu (11)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas sieviešu basketbola izlase 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē sestdien izbraukumā ar rezultātu 95:60 (29:11, 24:16, 24:13, 18:20) sagrāva apakšgrupas pastarīti Luksemburgu.

Pirmajās divās turnīra spēlēs Latvijas izlase izcīnījusi divas uzvaras.

Latvijas izlases labā 18 punktus guva Liene Jansone, Ieva Krastiņa iekrāja 15 punktus, pie 11 punktiem tika Zane Tamane, bet pa desmit punktiem iekrāja Anete Horelika un Aija Putniņa.

Pirmo reizi Latvijas izlase vadībā izvirzījās pirmās ceturtdaļas trešajā minūtē (5:4), kad pakāpeniski sāka audzēt savu pārsvaru. Pēc piecām nospēlētām minūtēm tas bija sasniedzis deviņu punktu atzīmi (15:6), bet vēl pēc minūtes pārsniedza desmit punktu atzīmi (20:8). Līdz pirmās ceturtdaļas beigām Latvijas izlase zaudēja vēl tikai trīs punktus, uzvarot mača pirmo daļu ar 29:11.

Otrās ceturtdaļas ievadā laukuma saimniecēm izdevās rezultāta starpību mazliet samazināt, taču par intrigu tas negādāja - pēc piecām nospēlētām minūtēm Latvijas izlases pārsvars sasniedza 20 punktus (40:20). Atlikušajā laikā Latvijas vienības pārsvars tikai pieauga, bet puslaika beigās tas bija 26 punktu izteiksmē (53:27).

Trešo ceturtdaļu Latvijas izlase uzsāka ar izrāvienu 11:3, kas ielika stingrus pamatus viešņu neapšaubāmam pārsvaram arī otrā puslaika gaitā. Latvijas izlases treneri deva iespēju laukumā doties visām spēlētājām, sadalot spēles laiku. Tā teju katra basketboliste laukumā bija pavadījusi vismaz pa desmit minūtēm.

Cīņas gaitā Latvijas izlases pārsvars sasniedza 40 punktu atzīmi, tomēr laukuma saimnieces ceturtajā ceturtdaļā prata nedaudz atspēlēties. Pēdējā ceturtdaļā demonstrējot atslābinātāku sniegumu un nopelnot lielu piezīmju skaitu, Latvijas izlase iepriekšējo pārsvaru neatjaunoja, taču tas tai netraucēja svinēt pārliecinošu uzvaru.

Apakšgrupas pirmajā kārtā Latvijas izlase, pateicoties sekmīgam sniegumam pēdējās minūtēs, ar 71:52 savā laukumā pieveica Itāliju, bet Luksemburga ar 54:114 kapitulēja Somijai.

Vēl šajā grupā spēlē arī Grieķijas izlase, kas sestdien savā pirmajā mačā ar 72:49 savā laukumā uzvarēja Somiju.

Kvalifikācijas turnīrs ilgs līdz 11.jūlijam.

Latvijas izlase uz maču Luksemburgā bija devusies 11 spēlētāju sastāvā.

Uz Luksemburgu devās desmit spēlētājas, kuras piedalījās pirmajā turnīra mačā ar Itālijas komandu, - Kristīne Kārkliņa, Ieva Krastiņa, Anda Eibele, Agnija Reke, Anete Horelika, Sabīne Niedola, Aija Putniņa, Anete Šteinberga, Liene Jansone un Zane Tamane.

Viņām pievienojās arī Liene Priede, kura netika pieteikta spēlei pret Itāliju, bet ārpus sastāva palika Santa Dreimane, Kristīne Vītola un Līga Šurkusa.

Dreimane un Vītola bija pieteiktas cīņai pret Itāliju, bet Šurkusa ārpus pieteikuma palika arī otrajā turnīra spēlē.

2013.gada Eiropas čempionāta finālturnīram, kas notiks Francijā, kvalificēsies grupas divas labākās komandas.

Iepriekš no Latvijas izlases sastāva tika atskaitītas Zane Jākobsone, Baiba Eglīte un traumas dēļ arī Aija Brumermane, bet viņām visām jābūt gatavām arī kvalifikācijas cikla laikā nepieciešamības gadījumā atkal pievienoties Latvijas izlasei.

Kā ziņots, gatavojoties finālturnīram, Latvijas izlase uzvarēja tikai vienā no astoņām pārbaudes spēlēm, bet visi mači noslēdzās ļoti sīvā cīņā.

Finālturnīrā, kurā startēs 16 komandas, automātiski iekļuvušas Krievijas, Turcijas, Čehijas, Horvātijas un Lielbritānijas izlases, kā arī Francija, kas ir sacensību mājiniece.

25 atlikušās komandas sadalītas piecās grupās, pa piecām vienībām katrā.

Latvijas izlase piedalījusies iepriekšējos četros Eiropas čempionātos. Pēc pērn notikušā finālturnīra, kurā latvietes palika astotajā pozīcijā, karjeru valstsvienībā noslēdza Gunta Baško un Ieva Kubliņa. Tāpat šogad izlasei traumu dēļ nevar palīdzēt Anete Jēkabsone-Žogota un Elīna Babkina.

Jau vēstīts, ka par Latvijas izlases galveno treneri pagājušā gada decembrī tika apstiprināts Aigars Nerips. Pagājušā gada Eiropas čempionātā Latvijas izlasi vadīja grieķu speciālists Georgs Dikeulaks, kurš amatā stājās 2010.gadā, nomainot Ainaru Zvirgzdiņu. Sacensībās Latvijas valstsvienība ierindojās astotajā vietā, bet Dikeulaks no amata atkāpās, kaut viņam līgums tāpat būtu beidzies.

Latvijas sieviešu basketbola izlases sastāvs: Kristīne Kārkliņa (Džejhanas «Belediye», Turcija), Anda Eibele, Agnija Reke, Anete Horelika (visas - «Cēsis»), Anete Šteinberga (Teksasas universitāte, ASV), Ieva Krastiņa («TTT Rīga»), Sabīne Niedola («Caja Rural Tintos de Toro», Spānija), Aija Putniņa (Kauņas «Viči-Aištes», Lietuva), Liene Jansone («Pays d'Aix», Francija), Zane Tamane (Orenburgas «Nadežda», Krievija), Liene Priede (Misūri universitāte, ASV).

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu