Vācijas futbola izlase pieveic Nīderlandi (16)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vācijas futbola valstsvienība Eiropas futbola čempionāta B apakšgrupas otrās kārtas spēlē trešdien ar rezultātu 2:1 (2:0) pieveica Nīderlandes valstsvienību.

Šajā mačā abus vārtus Vācijas izlases labā pirmajā puslaikā guva Mario Gomess, bet otrajā puslaikā rezultāta starpību samazināja Robins van Pērsijs.

Pirmo bīstamo momentu mačā izveidoja Nīderlandes izlase, kad Robins van Pērsijs sestajā minūtē izskrēja pret Vācijas vārtiem un sita uzreiz no gaisa, tomēr vācu vārtsargs Manuels Noiers to tvēra. Vēl pēc divām minūtēm diezgan līdzīgi atbildēja Vācija, kad Mesuts Ezils no gaisa raidīja bumbu vārtu apakšējā stūrī, bet arī šo vārtsargs izvilka.

Turpinājumā laukumā pilnībā dominēja Vācijas izlase un 24.minūtē arī atklāja rezultātu, kad pēc Bastiana Šveinšteigera piespēles precīzi nospēlēja Gomess un atklāja rezultātu.

37.minūtē Nīderlandes izlases vārtsargam Mārtenam Štekelenburgam pēc stūra sitiena izdevās atvairīt Holgera Badštūbera sitienu no diviem metriem, bet vēl pēc brīža Gomess dubultoja rezultātu, kad viņš atkal pēc Šveinšteigera piespēles iegāja soda sitienu un bija nekļūdīgs. Ar rezultātu 2:0 arī noslēdzās pirmais puslaiks.

Otrā puslaika sākumā divreiz īsā brīdī pa Nīderlandes vārtiem sita Matss Hummelss, bet Štekelenburgs glāba. Turpinājumā Vācijas izlase joprojām dominēja mačā, bet arī Nīderlandes izlase brīžiem atbildēja ar bīstamiem uzbrukumiem.

73.minūtē van Pērsijam ar sitienu no 20 metru attāluma tomēr izdevās samazināt rezultāta starpību. Atlikušajā laikā Nīderlandes futbolisti uzbruka arvien vairāk, tomēr izglābties šajā mačā viņiem tā arī neizdevās.

Kā ziņots, pirmajā šīs kārtas spēlē trešdien Portugāle ar rezultātu 3:2 saspringtā cīņā pieveica Dāniju.

Pirms tam pirmajā sacensību kārtā Dānija parūpējās par turnīra līdz šim lielāko pārsteigumu, ar 1:0 uzvarot Nīderlandi, savukārt Vācijas izlase ar 1:0 uzvarēja Portugāli.

Līdz ar to pirms svētdien paredzētās pēdējās kārtas Vācijas izlasei ir tikai teorētiskas izredzes neiekļūt ceturtdaļfinālā, bet Nīderlandei ir tikai teorētiskas izredzes to sasniegt.

Pēc viena apļa turnīra ceturtdaļfinālā iekļūs katras grupas divas spēcīgākās vienības, bet finālspēle paredzēta 1.jūlijā.

Nīderlandes izlases sastāvs: Mārtens Štekelenburgs, Georgijs van der Vīls, Džons Heitinga, Joriss Matijsens, Jetro Villemss, Naidžels de Jongs, Marks van Bomels (Klāss Jans Huntelārs, 45.min.), Arjēns Robens (Dirks Kujts, 83.min.), Veslijs Snaijders, Ibrahims Afelajs (Rafaels van der Vārts, 45.min.), Robins van Pērsijs.

Vācijas izlases sastāvs: Manuels Noiers, Žeroms Boatengs, Matss Hummelss, Holgers Badštūbers, Filips Lāms, Sami Kedira, Bastians Šveinšteigers, Tomass Millers (Larss Benders, 90.min.), Mesuts Ezils (Tonijs Kross, 81.min.), Lukašs Podoļskis, Mario Gomess (Miroslavs Kloze, 72.min.).

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu