Starkovs: Komandas izaugsme iespējama tikai ar uzvarām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Futbola komandas izaugsme ir iespējama tikai tad, ja tā regulāri tiek pie uzvarām, tāpēc Latvijas izlases mērķis pašlaik notiekošajā Baltijas kausa izcīņas turnīrā ir uzvara, uzskata vienības galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

Kā zināms, Latvijas valstsvienība Baltijas kausa izcīņas pusfināla mačā Igaunijas pilsētā Veru piektdien ar rezultātu 5:0 (3:0) pārliecinoši uzvarēja Lietuvu.

Piecus vārtus vienā spēlē Latvijas izlase guvusi pirmo reizi kopš neatkarības atjaunošanas. Kopumā pēdējo reizi tas valstsvienībai padevās 1937.gadā, kad Kauņā ar 5:1 tika uzvarēta tieši Lietuvas izlase.

Laukumā dominēja Latvijas izlase

«Šī spēle bija ļoti veiksmīga mūsu komandai, mēs nopietni gatavojāmies šim mačam. Būtiski saprast, ka šī nebija viena spēle, bet tā notika turnīra ietvaros. Ja atceramies spēli ar Poliju, tad rakstura ziņā tā vairāk līdzinājās pārbaudes mačam,» Starkova teikto citē Latvijas Futbola federācija (LFF). «Mačā pret Lietuvu laukumā risinājās vīrišķīga cīņa, kurā mēs dominējām un bijām pārāki visas līnijās. Noteikti gribu atzīmēt mūsu uzbrukuma spēlētājus, kā arī Aleksandru Cauņu.»

Rezultāts sasniegts pret ļoti motivētu komandu

«Man ir grūti pateikt, par ko lietuvieši domāja pirms spēles ar mums. Futbols tāpēc arī ir labs sporta veids, ka katra nākamā diena ir pilnīgi citādāka nekā iepriekšējā. Ja mēs ar Lietuvas izlasi spēlētu citā dienā šādos pašos sastāvos, tad rezultāts noteikti būtu cits,» uzskata treneris. «Neskatoties uz pozitīvo rezultātu, arī šajā spēlē bija epizodes, kurās mēs nenovedām uzbrukumu līdz bīstamam momentam. Bija arī vairākas epizodes laukumā, kurās nenospēlējām pareizi. Mūsu komandai arī pēc uzvaras ar 5:0 ir jāmācās un jāizanalizē notikušais, jo šis rezultāts tika sasniegts pret ļoti motivētu komandu.»

Uzslavē divu vārtu autoru Edgaru Gauraču

«Lai arī spēle pret Lietuvu nepiedalījās ierastie aizsardzības līderi Kaspars Gorkšs un Deniss Ivanovs, tomēr puiši nospēlēja ļoti cienīgi un noturēja vārtus neskartus. Arī valstsvienības pamatuzbrucēja Artjoma Rudņeva prombūtnes laikā laukumā no labākās puses sevi pierādīja Edgars Gauračs. Iepriekšējā spēlē ar Poliju sākumsastāvā devās Ritvars Rugins, tomēr šodien viņa vietā pārliecinoši darbojās Ritus Krjauklis,» piebilda Starkovs. «Ir svarīgi, lai valstsvienībā futbolisti spētu viens otru aizstāt, ja rodas tāda nepieciešamība. Komandas veidošanas procesam jābūt dabiskam.»

Otrajā pusfinālā piektdien Tartu Somijas izlase ar 2:1 (2:1) uzvarēja Igauniju, lai arī visu otro puslaiku spēlēja mazākumā.

Svētdien notiks spēle par trešo vietu un fināls. Fināls starp Latvijas un Somijas izlasēm notiks plkst.13.30 Veru, bet Igaunijas un Lietuvas cīņa par trešo vietu risināsies plkst.16.30 Tartu.

«Komandas izaugsmi var veidot, tikai uzvarot. Centīsimies svētdien iepriecināt mūsu līdzjutējus un atgriezt Latvijā šo prestižo trofeju,» cīņassparu pauda Starkovs.

Baltijas kauss pirmoreiz notika vēl 1928.gadā un ir viens no senākajiem komandu turnīriem Eiropā. Pašlaik sacensības notiek reizi divos gados. Iepriekšējā turnīrā 2010.gadā Kauņā uzvarēja Lietuvas valstsvienība, bet Latvija ieņēma otro vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu