Japiņa ieteikumi drošai braukšanai velomaratonā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: F/64

Lai izvairītos no nepatīkamām sadursmēm, Tele2 Rīgas velomaratona organizators Igo Japiņš aicina visus velomīļus, kuri gatavojas startēt maratonā, braukt uzmanīgi, ievērojot mērenu tempu, taupot spēkus un baudot distanci.

Nekur nav tik steidzīgi sacensību mīļotāji kā Latvijā

Japiņš atklāj: «Ikvienam braucējam, īpaši tiem, kas startēs Tautas distancē, lai pasargātu sevi no negadījumiem velomaratonā, iesaku sākt maratonu lēnītēm, ievērojot mierīgu braukšanas tempu visas distances garumā un taupot spēkus. Svarīgi ieturēt distanci no apkārtējiem braucējiem un brīdināt cīņubiedrus par priekšā esošajiem šķēršļiem. Tā brauc īsti profesionāļi. Pavērojot sacensības citur Eiropā, jāatzīst, ka nekur nav tik steidzīgi sporta sacensību mīļotāji kā pie mums Latvijā. Tas raksturīgs ne tikai velomaratoniem, bet arī citiem masu sporta pasākumiem: skriešanai, distanču slēpošanai un citiem. Neskrieniet, baudiet braucienu!»

Ielāgošanai Igo Japiņa trīs drošas braukšanas padomi

1.) Distancē ievērojiet taisnvirziena kustību. Ja trasē sev priekšā redzat šķēršļus, brīdiniet pārējos braucējus, paceļot roku, un strauji nebremzējiet! Tādējādi var izvairīties no sadursmes ar aizmugurē braucošajiem.

2.) Ievērojiet distanci no citiem braucējiem gan no sāniem, gan priekšas, gan aizmugures! Tas palīdzēs izvairīties no masu kritieniem.

3.) Turieties pretim masu psihozei, uzturiet mierīgu braukšanas tempu no maratona sākuma līdz beigām, ievērojot principu «lēnāk brauksi, tālāk tiksi».

Tele2 Rīgas velomaratons Rīgā risināsies 3. jūnijā.

Šogad pirmo reizi Tele2 Rīgas velomaratona dalībniekiem būs īpaši ekskluzīva trase, kura vīsies cauri galvaspilsētas sirdij. Kopumā Tele2 Rīgas velomaratons notiks trīs distancēs – aktīviem riteņbraucējiem piemērotajā Credit24 Sporta distancē (83 km), Tautas distancē (31,4 km) un Ģimenes braucienā (15,7 km).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu