Nedēļas nogalē Ratniekos notiks Baltijas orientēšanās čempionāts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ratniekos pie Līgatnes nedēļas nogalē notiks Baltijas čempionāts orientēšanās sportā jauniešiem, junioriem, pieaugušajiem un veterāniem, TVNET informē sacensību organizatori.

Baltijas čempionāts katru gadu pārmaiņus notiek vienā no trim Baltijas valstīm. Dalībnieki ir gan no Baltijas valstīm, gan arī no Krievijas un Baltkrievijas.

Sestdien sportisti sacentīsies garajā distancē, bet svētdien - trīs etapu stafetē. Veterāniem un publiskajām sacensībām otrajā dienā paredzēta vidējā distance. Kopā sacensībās piedalīsies aptuveni 700 dalībnieku.

Sacensību centrs būs Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā «Ratnieki», kura apkārtnē ir pamatīgas gravas un aizaudzis mežs ar maz takām un ceļiem. Distances būs patiešām grūtas, piemēram, elites vīriem 11,6 km un uzvarētāju laiks ap 90 minūtēm, tātad sagaidāms, ka sportisti skries divreiz lēnāk nekā pa līdzenu, labi skrienamu apvidu.

No Latvijas sportistiem uz augstākajām vietām pretendēs tikko no EČ atgriezušies Mārtiņš Sirmais, Edgars Bertuks un Andris Jubelis. Vīriešu elitē lielākās cerības uz uzvaru tiek saistītas ar otrās dienas stafešu sacensībām, kur nesenā 6. vieta EČ bija pārliecinoši labākais baltiešu rezultāts. Starp sievietēm nestartē spēcīgākās sportistes, bet Laurai Vīķei un Kristai Mihailovai tikt labāko sešiniekā noteikti ir pa spēkam.

Sacensības organizē Latvijas Orientēšanās federācija un biedrība «A2» sadarbībā ar Siguldas novada domi un Līgatnes novada domi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu