Kurzemes rallijā brauks Džeimsa Bonda tvarstītājs (10)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Markhiggins.co.uk

Šā gada Latvijas autorallija čempionāta sestajā posmā, rallijā Kurzeme 2010, uz starta stāsies ne vien pašmāju un tuvāko kaimiņvalstu spēcīgākie braucēji, bet arī cilvēks, kuram savulaik sanācis dzīties pakaļ britu slepenajam aģentam Džeimsam Bondam.

Savu piedalīšanos rallijā Kurzeme 2010 ir apstiprinājis Lielbritānijas autorallija braucējs Marks Higinss. 1971. gadā dzimušais autosportists, kurš savas gaitas motoru sportā agrā jaunībā sāka pie kartinga stūres, nu jau 22 gadus ir profesionāls autosportists un šobrīd ir godājams kā trīskārtējs Lielbritānijas autorallija čempions, turklāt pirmo titulu Higinss izcīnījis jau 25 gadu vecumā.

Rallijā Kurzeme 2010 Higinss uz starta stāsies ar MML sagatavotu Mitsubishi Lancer EVO X N4 klases mašīnu un brauks Latvijas čempionāta ieskaitē. Tas var radīt pamatīgas izmaiņas rezultātu tabulā, kur patlaban vadošos četrus braucējus šķir tikai desmit punkti.

Lai arī autorallijs arvien ir Higinsa pamatnodarbošanās, par vienu no aizraujošākajām ar auto saistītajām nodarbēm ārpus sacīkšu trases viņš uzskata kaskadiera darbu, bet tā augstākais punkts bijusi piedalīšanās 2008. gadā iznākušās kinolentes Quantum of Solace filmēšanā.

Filmā viņš gan nepilda slepenā aģenta pienākumus, tomēr ir labi pamanāms kā sliktais puika vienā no filmu atklājošajām pakaļdzīšanās epizodēm - viņš cenšas panākt aktiera Daniela Kreiga atveidoto Džeimsu Bondu, kurš pa šauriem Itālijas ceļiem traucas pie sava dienesta automobiļa Aston Martin stūres.

"Marks Higinss ir pasaules klases braucējs, kurš savas karjeras laikā ir braucis faktiski ar visām WRC klases automašīnām. Uz ralliju Kurzeme 2010 mēs viņu uzaicinājām kā vienu no favorītiem N4 klasē. Protams, nav noslēpums, ka uz Latvijas ceļiem ļoti ātri ir vietējie rallisti un ārzemniekiem parasti klājas ļoti grūti, bet, ņemot vērā Higinsa pieredzi, šim vīram varētu izdoties uzvarēt," norāda rallija Kurzeme 2010 organizators Uldis Hmieļevskis.

Rallijā Kurzeme kā allaž ies ļoti karsti, jo bez Džeimsa Bonda vajātāja uz starta stāsies ne vien Latvijas, bet arī tuvāko kaimiņvalstu spēcīgākie braucēji un viņu vidū būs arī Ukrainas godalgotākā komanda Mentos Ascania Racing Team, kas Ukrainas čempionātā laurus plūkusi pēdējos astoņus gadus pēc kārtas un arī šogad ir uz pareizā ceļa, lai tradīcijas turpinātu. Tāpat uz starta stāsies arī spēcīgākie Baltijas WRC klases automašīnu piloti – Georgs Gross no Igaunijas, kā arī Ivars Vasaraudzis un Raimonds Kisiels no Latvijas. Dalību rallijā Kurzeme 2010 ir apstiprinājis arī viens no ātrākajiem liepājniekiem Dans Leščs, kā arī ātrākais lietuviešu N4 klases braucējs Vītauts Šveds.

Un vēl ir svarīgi atcerēties, ka šā gada rallijs Kurzeme būs kas vairāk nekā tikai rallijs - tas būs ātruma festivāls, kura laikā Liepājā būs ne tikai rallijs un rallijsprints, bet arī drifts, motokross, supermoto un arī ātrumlaivas, jo tieši vēju pilsēta izvēlēta par vietu, kur notiks pēdējais Latvijas čempionāta posms ūdens moto sportā ātrumlaivām.

Ātruma festivāls Rallijs Kurzeme 2010 notiks augusta pēdējā nedēļas nogalē. Tas sāksies ar testa ātrumposmu jeb tā dēvēto shakedown Kalvenē 26. augusta pēcpusdienā, turpināsies piektdien un sestdien ar plašu motoru sporta un izklaides programmu, kuras laikā rallija fanus ar grandiozu šovu priecēs Radio 101 dīdžeji un grupa Labvēlīgais tips, un noslēgsies svētdien, 29. augustā, ar Krievijas dziedātājas Pelagejas koncertu Liepājas Olimpiskajā centrā. Vairāk informācijas - www.rallykurzeme.lv.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu