Šāvējs Kuzmins piedalīsies savās 9. olimpiskajās spēlēs (16)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

65 gadus vecais Latvijas šāvējs Afanasijs Kuzmins šogad Londonā piedalīsies savās devītajās olimpiskajās spēlēs, portālam TVNET pastāstīja Latvijas Šaušanas federācijas (LŠF) ģenerālsekretārs Valērijs Vaskis.

Līdz ar to pieredzējušais šāvējs kļuvis par vienīgo pārstāvi, kurš piedalīsies deviņās olimpiskajās spēlēs.

Kuzminam neizdevās izpildīt olimpisko kvalifikācijas normatīvu, tomēr Starptautiskā Šaušanas federācija Latvijai piešķīra vienu speciālo ielūgumu. «Wild card» tika piešķirts tieši Kuzmina disciplīnā - ātršaušanā ar pistoli.

Šobrīd Kuzmins ārvalstīs piedalās sacensībās, lai pēc iespējas sekmīgāk varētu sagatavoties 2012. gada Londonas olimpiskajām spēlēm, kas Anglijas galvaspilsētā risināsies no 27. jūlija līdz 12. augustam.

Kuzmins ir olimpisko spēļu zelta un sudraba medaļu laureāts. 2008. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs viņš ieņēma 13. vietu, bet pirmo reizi pasaulē vērienīgākajā sporta forumā startēja 1976. gadā.

Viņš nepiedalījās 1984. Losandželosas olimpiskajās spēlēs, toreiz šo pasākumu boikotēja PSRS.

Latvijas šāvējs ir vienpadsmitkārtējs pasaules čempions, desmitkārtējs Eiropas čempions, kā arī 12 pasaules un Eiropas čempionātu godalgu ieguvējs.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu