Āboltiņa Latvijas hokeja izlasei pasniedz pateicības rakstus un piemiņas medaļas (12)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa pirmdien Saeimā uzņēma Latvijas hokeja izlasi, pasniedzot pateicības rakstus un piemiņas medaļas spēlētājiem un komandas pārstāvjiem par pasaules čempionātā izcīnīto 10. vietu un Latvijas vārda nešanu pasaulē.

Saeimas priekšsēdētāja uzrunā izlases hokejistiem sacīja ‒ lai arī kādi rezultāti būtu sasniegti, izcīnītā 10.vieta ir labākā pēdējo triju gadu laikā. «Jūs pārstāvējāt valsti, rezultāts ir labāks nekā iepriekš, tāpēc valsts vārdā vēlos jums pateikt paldies par Latvijas vārda nešanu pasaulē un valsts goda aizstāvēšanu,» hokejistiem teica Āboltiņa.

Āboltiņa klātienē Stokholmā vēroja divas izlases spēles ‒ ar Krieviju un Vāciju ‒, un redzētais viņai ļoti paticis. «Kritizēt ir viegli, un arī sportistus, tāpat kā politiķus daudzi kritizē. Taču lai kritiķi paši nostājas uz slidām. Jūs ne tikai pārstāvējāt valsti, bet spēļu laikā arī vienojāt Latvijas sabiedrību, jo visi ir par mūsējiem, bet jūs [hokejisti] vienmēr esat mūsējie. Lai kāds rezultāts arī būtu, atcerieties, ka aiz jums ir tūkstoši līdzjutēju, kas vienmēr būs par jums,» Saeimas priekšsēdētāja hokejistiem novēlēja katrā spēlē doties laukumā ar domu, ka viņi allaž būs Latvijas iedzīvotāju uzmanības centrā.

Āboltiņa arī uzsvēra hokejistu popularitāti jaunās paaudzes vidū. «Mazie puikas zina visu par jums, viņi vēlas jums līdzināties, trenēties, nevis klaiņot pa ielām. Viņi gan nezina medaļas otru pusi ‒ nezina, kas ir smagi treniņi dienu no dienas, ko nozīmē ilgstoši būt prom no ģimenēm. Taču viņi grib, lai pēc uzvarām skan Latvijas himna, un es jums novēlu, lai tā skanētu vēl biežāk,» piebilda Āboltiņa.

Hokejistiem, kuri gan nebija ieradušies pilnā sastāvā, jo daži jau iepriekš bija ieplānojuši atpūtas braucienus, bet vēl citiem ierasties liedza veselības likstas, Āboltiņa bez pateicības rakstiem pasniedza arī piemiņas medaļas, kuras tika izdotas, atceroties barikāžu laika 20 gadadienu.

Savukārt izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks Saeimas priekšsēdētājai pasniedza izlases kreklu ar spēlētāju autogrāfiem un pateicās par uzaicinājumu uz Saeimu, kas liecina, ka arī valsts augstākajām amatpersonām rūp sporta veida nākotne. «Ceru, ka mēs spējām dot prieka brīžus, un arī turpmāk esam gatavi strādāt, lai hokejs mūsu valstī paliktu augstākajā līmenī,» norādīja Baldonieks. Pieņemšanā klāt nevarēja būt Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans, kurš vēl nebija atgriezies no Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) kongresa Somijā.

Pēc apsveikumiem un nelielas kafijas pauzes Āboltiņa iejutās Saeimas gides lomā un hokejistus iepazīstināja ar Saeimas plenārsēžu zāli, kurā visi kopā arī nofotografējās.

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātā Stokholmā izcīnīja divas uzvaras septiņās spēlēs, turnīra noslēgumā ieņemot 10. vietu 16 komandu konkurencē.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu