Šāvējam Kuzminam 62.vieta pasaules čempionātā (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas šāvējs Afanasijs Kuzmins ceturtdien ieņēma tikai 62.vietu pasaules čempionāta sacensībās ātršaušanā ar pistoli 25 metru distancē.

Divās kvalifikācijas sērijās Kuzmins summā savāca 551 punktu.

Neveiksmīga Latvijas sportistam bija otrās kārtas otrā sērija, kurā viņš ieguva tikai 75 punktus, bet visās pārējās piecās sērijās viņš ieguva starp 94 un 96 punktiem.

Līdz iekļūšanai finālā, kur startē seši labākie sportisti, Kuzminam pietrūka 30 punktu.

Kā ziņots, Kuzmins sācis gatavoties savām devītajām vasaras olimpiskajām spēlēm, kas notiks pēc diviem gadiem Londonā, un šāds sasniegums Kuzminam ļautu pretendēt uz iekļūšanu Ginesa rekordu grāmatā.

Līdz šim deviņās Olimpiādēs piedalījušies tikai divi sportisti - austrietis Hūberts Raudašls no 1964. līdz 1996.gadam piedalījās burāšanas sacensībās, izcīnot arī divas godalgas, bet kanādietis Aiens Torps no 1972. līdz 2008.gadam, izlaižot 1980.gada Olimpiādi, piedalījās jāšanas sporta sacensībās un tika pie vienas godalgas.

Kuzmins pirmajās olimpiskajās spēlēs piedalījās 1976.gadā, bet izlaida 1984.gada olimpiskās spēles. Viņš savas karjeras laikā ticis pie divām olimpiskajām godalgām.

Kuzmins ir arī daudzkārtējs Eiropas un pasaules čempions, pasaules rekorda īpašnieks šaušanā ar revolveri, kā arī otrais cilvēks pasaulē, kas sasniedzis fantastisku rezultātu - 600 trāpījumu no 600 šāvienu.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu