Nordea Rīgas maratons pulcēs skrējējus no 59 pasaules valstīm

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Svētdien, 20.maijā, Rīga piedzīvos lielāko pilsētas maratona skrējienu Baltijā, pulcējot vairāk nekā 18 tūkstošus aktīva un veselīga dzīvesveida piekritēju no 59 pasaules valstīm. Šogad pirmoreiz Nordea Rīgas maratons startē ar Starptautiskās vieglatlētikas federācijas (IAAF) piešķirto Bronzas līmeņa kvalitātes zīmi, kļūstot par pirmo maratonu Ziemeļeiropā ar augsto kvalitātes novērtējumu. Organizatori parūpējušies, lai 20.maija skrējiens kļūtu par svētkiem ikvienam dalībniekam, rīdziniekam un pilsētas viesim.

Visvairāk dalībnieku reģistrēti 5 km distancei, kurā startēs vairāk nekā 10 tūkstoši dalībnieku. Vislielākais dalībnieku pieaugums šogad novērots 10 km distancei, kurā startēs vairāk nekā 3400 dalībnieku, savukārt pusmaratona un klasiskā maratona 42,195 km distance pulcēs attiecīgi vairāk nekā 2600 un 1100 dalībnieku. Galīgais dalībnieku skaits būs zināms 19.maijā plkst. 20.00, kad arī tiks slēgta reģistrācija Nordea Rīgas maratonam.

Pēdējos gados Nordea Rīgas maratons piedzīvojis arī strauju ārvalstu dalībnieku skaita pieaugumu un kļuvis par neatņemamu Rīgas pilsētas vizītkarti tūkstošiem maratona tūristu. 20.maijā Rīgas ielās startēs vairāk nekā 1850 ārzemnieku no 59 pasaules valstīm. Aktīvākie ārvalstu skrējēji ir somi (vairāk kā 300 dalībnieku), kā arī Vācijas, Igaunijas, Lietuvas, Lielbritānijas un Itālijas pārstāvji.

«Pēdējo gadu laikā esam aktīvi strādājuši, lai popularizētu Rīgu un Nordea Rīgas maratonu ārvalstu maratonistu vidū. Sadarbojamies ar lielākajiem Eiropas maratoniem, skrējēju klubiem, lai pārliecinātu izbaudīt Rīgu no cita – skrējēja – skatpunkta. Esam pārliecināti, ka tie tūkstoši «maratona tūristu», kas ik gadu Rīgā ierodas kopā ar ģimenēm un draugiem, dod būtisku pienesumu pilsētas ekonomikai. Lai pārliecinātos par maratona pienesumu pilsētai un ekonomikai, mūsu plānos ir veikt autoritatīvu starptautisku pētījumu, iespējams, jau 2012.-13.gadā,» skaidro Aigars Nords, Nordea Rīgas maratona organizatoru komandas vadītājs.

Bez «maratona tūristiem» uz startu Rīgā ieradušies arī elites skrējēji no Baltkrievijas, Krievijas, Japānas, Kenijas, Etiopijas, Marokas, Ungārijas un Ugandas. Sagaidāms, ka nopietni sāncenši ārvalstu elites skrējējiem būs pašmāju labākie sportisti un favorīti pusmaratona distancē – Valērijs Žolnerovičs un Jeļena Prokopčuka. Abiem sportistiem starts Rīgā ir nozīmīgs pārbaudījums pirms sacensībām Olimpiskajās spēlēs Londonā.

Nordea Rīgas maratons jau sen vairs nav tikai skriešanas pasākums, bet svētki rīdziniekiem un pilsētas viesiem. Rīdzinieki tiek aktīvi aicināti just līdzi un sekot notikumiem trasē no Vanšu tilta, Valdemāra ielas, Vecrīgā, klusajā centrā, kā arī attālākos trases posmos Krasta ielā, uz Dienvidu tilta un Ķīpsalā.

Par dalībnieku un skatītāju uzmundrināšanu rūpēsies vairāk nekā 12 muzikālie punkti visā trasē, piemēram, čellu grupa «Da Gamba» pie Mākslas muzeja, DJ Toms Grēviņš pie Jēkaba kazarmām un Krastmalā, grupas «Auļi» pārstāvji, jauni talantīgie mūziķi, bundzinieki, orķestri u.c. Par ūdens strūklaku šovu dalībniekiem un skatītājiem Daugavā pie Vanšu tilta rūpēsies Brīvostas velkoņi.

Līdzjušanu atvieglos tehnoloģijas - pateicoties Lattelecom tehnoloģiju atbalstam, www.uzmundrini.lv varēs izsekot jebkura 10 km, 21 km un 42 km distances dalībnieka atrašanās vietu trasē, ievadot dalībnieka vārdu vai numuru. Organizatori cer, ka tādējādi atbalstu un uzmundrinājumu skrējējiem varēs sniegt daudz efektīvāk.

Organizatori būtisku uzmanību veltījuši dalībnieku drošības un labsajūtas nodrošināšanai. Sākot ar izglītojošu un skaidrojošu publicitātes kampaņu par ieteikumiem gatavošanās procesā, video blogiem, treniņiem un konsultācijām Mežaparkā un beidzot ar infrastruktūru visas trases garumā. Maratona distances dalībniekiem trasē būs 15 RIMI enerģijas un ūdens punkti (gandrīz divas reizes vairāk, nekā pieprasa starptautiskie noteikumi), kopumā nodrošinot skrējējus ar vairāk kā 20 tūkstošiem litru Vichy ūdens un gandrīz 3000 litriem Isostar sporta dzēriena, tūkstošiem banānu un apelsīnu. Maratonistu labsajūtai tiks nodrošinātas arī atvēsināšanās iespējas trasē – «šļūtenes» un «miglas dušas», lielākā no kurām atradīsies Vecrīgā. Finišā dalībniekus sagaidīs RIMI enerģijas paciņas ar ūdeni un uzkodām, dušas un Ibumetin Prel masāža.

Starta numuru izsniegšana

No piektdienas (18.maija) Maratona EXPO visiem reģistrētajiem Nordea Rīgas maratona dalībniekiem ir jādodas saņemt savu starta numuru, trases plānus un pēdējo informāciju par maratona norisi. Maratona EXPO būs viesnīcā Radisson BLU Hotel Latvija, Elizabetes 55. Darba laiks 18. un 19. maijā no plkst. 10:00 līdz 20:00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu