Ziemeļkorejas futbola izlases treneris nosūtīts uz koncentrācijas nometni (63)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ziemeļkorejas futbola izlases galvenais treneris Kims Čonhuns nosūtīts uz piespiedu darbiem par komandas neveiksmīgo startu pasaules čempionātā DĀR. Zonā bijušajam trenerim jāstrādā smags fizisks darbs 14 un vairāk stundas diennaktī, vēsta "Sport-Ekspress".

Iepriekš tika ziņots, ka pēc atgriešanās dzimtenē futbolistiem bijusi sešas stundas gara tikšanās aiz slēgtām durvīm ar valsts politisko vadību, kurā viņi tika asi kritizēti par trim zaudējumiem spēlēs ar Brazīliju (1:2), Portugāli (0:7) un Kotdivuāru (0:3). Pēc tikšanās Kims Čonhuns tika izslēgts no partijas.

Kā norāda Krievijas laikraksts "Komsomoļskaja Pravda", pēc 1966.gada pasaules čempionāta, kurā Ziemeļkorejas izlase sensacionāli nokļuva līdz ceturtdaļfinālam, uz nometnēm nosūtīja visus futbolistus, izņemot vienu uzbrucēju. Daudzi no viņiem nometnēs mira.

Jūnijā pirms pasaules čempionāta sākuma tika ziņots, ka četri Ziemeļkorejas izlases spēlētāji esot aizbēguši no komandas. Vēlāk gan kļuva zināms, ka viņi atradušies un ir kopā ar komandu. Baumas par viņu pazušanu izraisīja tehniska kļūme.

Četru spēlētāju vārdi nebija iekļauti Ziemeļkorejas komandas oficiālajā sarakstā, kas tika iesniegts pirms mača ar Brazīliju 15.jūnijā. Sākumā Ziemeļkorejas izlases vadība iesniedza pilnu sarakstu ar 23 spēlētājiem šim mačam, taču spēles dienā saīsināja šo sarakstu līdz 19 spēlētājiem. Pārbaudē atklājās, ka visi spēlētāji ir uz vietas.

Komentāri (63)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu