Latvijas izlases kandidāti gatavojas Eiropas Nāciju motokrosam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar jautru fotosesiju Lucavsalā, sporta skolas Rīdzene airēšanas bāzē, sācies Latvijas izlases kandidātu otrais sagatavošanās posms Eiropas Nāciju motokrosam, kas šogad notiks Holandē. Pēc divu gadu pārtraukuma tajā piedalīsies arī Latvijas izlase, informēja Latvijas izlases vadītājs Tomass Cīrulis.

Līdz šim Eiropas komandu čempionātā, kā neoficiāli tiek dēvēts Eiropas Nāciju motokross, Latvijas izlasei ir bijušas mainīgas sekmes. Vislabākais rezultāts tika sasniegts 2006.gadā, kad mūsu komanda ierindojās devītajā vietā. Komandas sastāvā toreiz piedalījās Agris Ļitvinovs, Mārtiņš Aleksandrovičs un Ivo Šteinbergs.

Šā gada izlases uzdevums būs cīnīties par vietu pirmajā piecniekā, bet komandas starts tiks uzskatīts par apmierinošu, ja tā ierindosies ne zemāk par desmito vietu.

Pirmajā atlases kārtā izlases kandidātu sarakstā ir iekļauti 14 sportisti, bet kandidātu saraksts nav slēgts, kas norāda, ka arī citiem, uzrādot konkurētspējīgus un stabilus rezultātus, ir iespēja nokļūt kandidātu lokā, un, kas zina, varbūt pat pretendēt uz vietu izlasē. Šobrīd redzeslokā ir visi ātrākie jaunās paaudzes motokrosisti, kā arī pasaules trasēs rūdītie Lauris Freibergs un Ivo Šteinbergs.

Eiropas Nāciju motokross atšķirībā no Pasaules Nāciju krosa tiek uzskatīts par jaunās motokrosa paaudzes spēku pārbaudi. Lielāko valstu komandas uz šīm sacensībām sūta savus labākos jaunos braucējus. Tajā savulaik ir startējuši liela daļa pašreizējo  pasaules motokrosa zvaigžņu, kā M.Nagl, D.Philippaert, K.Roczen, J.Herling, J.Bobrishev, M.de Reuver, D.Verbruggen un citi.

Sacensībās jāpiedalās trijiem dalībniekiem no katras valsts, startējot ar MX1, MX2 un Open klasei atbilstošiem motocikliem. Visu klašu braucēji savstarpēji tiekas trijos braucienos. Rezultāti tiek summēti, kas arī dod vietu visu izlašu reitingā.

Pieci tuvākie Latvijas izlases pretendenti (pamatsastāvs plus divi rezervisti) tiks nosaukti 27.augustā, kad arī sāksies pēdējais sagatavošanās posms, kas noslēgsies 2. un 3. oktobrī ar ilgi gaidīto Eiropas Nāciju motokrosu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu