Latvijas hokeja līdzjutēji vīlušies alus cenās PČ (12)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas hokeja līdzjutēji Stokholmā ir vīlušies alus cenās, par kādu bairītis tiek piedāvāts pasaules čempionāta spēlēs, taču tajā pašā laikā putojošais dzēriens tiek pirkts un patērēts, jo Latvijas līdzjutēju vidū ir iesakņojies sauklis, ka hokejs bez alus ir daiļslidošana.

Arēnā 0,4 litru ietilpības alus glāze atkarībā no alus ražotāja šķirnes maksā 55 līdz 60 zviedru kronas (4,4 līdz 4,8 Ls), bet mazākas ietilpības plastmasas alus pudele «Norrlands Guld» ir pāris kronas lētāka. Bez tam alu netirgo visās arēnas ēstuvēs, šim nolūkam ir speciāli bāri. Tajos ir nopērkami arī citi alkoholiskie dzērieni - sidrs (58 kronas; 5,64 Ls), vīns (100 grami par 78 kronām; 6,40 Ls), kā arī dažādi stiprie dzērieni - viskijs, konjaks, brendijs un degvīns (24 grami par 55 kronām; 4,4 Ls).

Bāros, kas tirgo alkoholiskos dzērienus, pie ieejas stāv apsardzes vīri, kuri uzmana, lai pie grādīgajiem vairs netiek jau manāmā reibumā esoši hokeja mīļi. Atšķirībā no 2002. gada pasaules čempionāta, kas arī notika Zviedrijā, taču Latvija spēlēja Karlstādes un Jenčēpingas pilsētās, šoreiz alus glāzi vai plastmasas alus pudeli, var ienest tribīnēs.

«Globen Arena» satiktais Latvijas izlases līdzjutējs Jānis no Iļģuciema, kuram rokās bija alus glāze, aģentūrai BNS šķendējās, ka apinītis ir dārgs, piedevām hallē tirgo ne to stiprāko dzērienu, jo Zviedrijas alkohola aprites likums paredz, ka stiprāku alu par 3,5 grādiem, pārdod tikai speciālos, valstij piederošos veikalos. «Kādu alu izdzert var, tomēr, saskaitot kopā pāris alu cenu, sanāk normālas vakariņas kādā no Stokholmas ēstuvēm. Labāk mēs alu iedzeram pirms un pēc spēlēm,» bilda līdzjutējs.

Tāpat puisis atklāja, ka no Latvijas līdzatvestie alus krājumi, iepazīstoties ar zviedru cenām, beigušies gana ātri. «Mēs gan sapirkāmies vietējo alu lielveikalā, taču arī tas vairāk atgādina parodiju par alu.» Stiprākus dzērienus Stokholmā var nopirkt, un lētāk nekā hallē tirgotos, taču līdzjutēji labi apzinās, ka arēnā alkoholu ienest nevar - apsardze ir uzdevumu augstumos. «Daudzi tāpēc uz spēli jau nāk iesiluši,» pasmējās Jānis.

Necik zemākas cenas par hallē esošajām nav arī Stokholmas vasaras kafejnīcās. Tur vietējā ražotāja «Mariestads» šķirnes alus par 0,5 litru glāzi maksā 65 kronas, mazāka tilpuma kauss cita ražotāja dzēriena atbilstoši desmit kronas mazāk.

Stokholmā pasaules čempionāta rīkotāji ir apbižojuši alus mīļotājus arī no tāda viedokļa, ka pie halles nav tradicionālās fanu telts, kur parasti pirms un pēc spēlēm fani varēja iestiprināties, svinēt vai remdēties neveiksmju gadījumā. Šoreiz ir tikai skatuve, kur pirms zviedru spēlēm uzspēlē kāda grupa, bet parasti uzstājas dīdžejs. Ir arī lielais TV ekrāns aiz skatuves, bet cilvēku masas tur apgrozās tikai tad, ja spēle ir Zviedrijai.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu