Toyota varētu atgriezties rallijā (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Toyota

Japāņu autoražotājs Toyota varētu atgriezties rallija dzīvē, lai tādējādi kaut nedaudz spodrinātu vērienīgo atsaukumu dēļ sabojāto reputāciju.

Kā zināms, gada sākumā Toyota dažādu defektu dēļ kopumā atsauca vairāk nekā astoņus miljonus automobiļu un tas negatīvu iespaidu atstāja ne tikai uz kompānijas finansēm, bet arī uz reputāciju, un nav šaubu, ka autosports ir labs veids, kā to atjaunot, īpaši, ja Toyota rallija automobiļi starptautiskajā arēnā startēs ar atzinības vērtiem panākumiem.

Varbūtību atkal startēt rallija trasēs japāņu Nikkei.com atklājis kompānijas vecākais izpilddirektors un kādreizējais Toyota F1 un Toyota Motorsport vadītājs Tadasi Jamasina, raksta Lenta.ru.

Kā sacījis Jamasina, "Toyota vēlas nodarboties ar autosportu Eiropā un rallijs nodrošina ļoti lielu atdevi no medijiem".

Pagaidām nav konkrēti zināms, par kādu sacīkšu seriālu Toyota domā, taču ekspertu vērtējumā visai reālas ir izredzes ieraudzīt japāņu brendu WRC apritē, kur nākamgad startēs pilnīgi jauni rallija auto un pagaidām no rūpnīcām ir pārstāvēti tikai Ford un Citroen.

Var atzīmēt, ka Toyota ar mainīgiem panākumiem WRC startēja līdz 1999. gadam, kad pievērsās F1. Arī šim autosporta veidam iztrūkstošo panākumu un pārmērīgo izmaksu dēļ japāņi pēc 2009. gada sezonas pateica ardievas.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu