Svētdien Mežaparkā notiks Nordea Rīgas maratona sagatavošanās treniņš

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šosvētdien plkst. 10:00 Mežaparkā īpašais sagatavošanās treniņš. Līdz pasākumam atlikusi tikai nedēļa, tādēļ svarīgi domāt ne tikai par fizisko sagatavošanos, bet arī svētku sajūtas radīšanu. Šoreiz pasākuma sajūtas radīšanai Nordea Rīgas maratona sponsori un partneri domājuši par dažādām pievienotām aktivitātēm, lai atsauktu atmiņā to sajūtu, kas visus pārņem maratona rītā Krastmalā.

Mežaparka treniņi

Treniņa dalībnieki Mežaparkā tiek aicināti pulcēties svētdien plkst. 10:00 netālu no ieejas Rīgas Zooloģiskajā dārzā. Treniņā var piedalīties ikviens, bet īpaši aicināti visi reģistrētie un arī potenciālie Nordea Rīgas maratona dalībnieki. Labsajūtas radīšanai par muzikālo fonu gādās Dj Toms Grēviņš.

Svētdienās notiekošo treniņu formāts pastāvīgajiem dalībniekiem ir jau ierasts – ikviens dalībnieks saņem Mežaparka karti ar ieteicamām skriešanas trasēm dažādā garumā – sākot ar 2,5 km, 5 km vai garākām. Tādējādi katrs dalībnieks savu maršrutu var izvēlēties atbilstoši savam garastāvoklim, treniņu grafikam un laika apstākļiem. Sagatavošanās treniņos dalība ir bez maksas un iepriekšēja reģistrēšanās treniņu skrējieniem nav nepieciešama. Iesildīšanos pirms un pēc skrējieniem nodrošina sporta ārsti un treneri no «Sporta Laboratorijas».

Sagaidāms, ka treniņā svētdien pulcēsies vairāki simti dalībnieku, jo jau tagad reģistrējušies gandrīz 15 000 dalībnieku no 49 pasaules valstīm. Ja esat jau reģistrētais Nordea Rīgas maratona dalībnieks, nākot uz treniņu, maratona mājas lapā izmēģiniet Nordea izveidoto aplikāciju «Cik tālu var noskriet tava komanda?» www.nordeamaratons.lv, lai redzētu savas komandas kopējo skrējiena distanci un izmērītu, līdz kurai Eiropas vai pasaules pilsētai kopīgiem spēkiem komanda aizskrien.

Uzmundrini savu maratona skrējēju

Kā jau ierasts, arī šajā treniņā ikvienam līdzjutējam un atbalstītājam Mežaparkā būs iespēja ierakstīt un augšupielādēt video vai foto sveicienu interneta vietnē www.uzmundrini.lv, lai atbalstītu savu skrējēju 20.maijā. Līdzīgi kā pagājušajā gadā, arī šogad Nordea Rīgas maratona laikā 20.maijā 42 km, 21 km un 10 km skrējējiem, atrodoties trasē būs iespēja vērot tieši sev domātus līdzjutēju sveicienus, kas tiks projicēti uz ekrāniem trases malā. Lai atvieglotu sveicienu sagatavošanu, Nordea Rīgas maratona tehnoloģiju partneris Lattelecom radis papildu iespēju nofilmēt un sagatavot savu uzmundrinājumu vai videosveicienu tieši Mežaparka sagatavošanās treniņu laikā.

Izvēlies piemērotākos skriešanas apavus

Vasaras skriešanas sezona ir vēl tikai pašā sākumā, tādēļ sagaidāms, ka Rīgas ielas būs pilnas ar skrējējiem arī pēc 20.maija. Lai izvērtētu, cik atbilstoši ir jūsu skriešanas apavi, Nordea Rīgas maratona sponsors adidas piedāvās ekspertu konsultācijas par piemērotāko skriešanas apavu izvēli, piedāvājot arī savu skriešanas soli analizēt uz speciāli šim nolūkam radīta skriešanas celiņa, t.s. footscan.

Atjauno enerģiju

Domājot par skrējēju spēku un enerģijas atjaunošanu, pēc treniņa ikviens dalībnieks varēs baudīt Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavāra Normunda Baranovska sarūpētās gardās brokastis. Tāpat būs iespēja mieloties ar maizītēm no Hanzas maiznīcas un veldzēt slāpes ar Vichy vai Vichy Viva Sport ūdeni.

Reģistrācija Nordea Rīgas maratonam

Atgādinām, ka Nordea Rīgas maratonam iespējams reģistrēties internetā www.nordearigasmaratons.lv un Nordea bankas klientu apkalpošanas centros visā Latvijā. Reģistrācija turpināsies līdz pat pasākumam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu