Latvijas hokeja izlasei pasaules čempionātā ir strikts ģērbšanās kodekss (13)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Teds Nolans.
Teds Nolans. Foto: LETA

Latvijas hokeja izlasei pasaules čempionātā Zviedrijā ir strikti noteikts ģērbšanās kodekss, kura iniciators bijis izlases galvenais treneris Teds Nolans, pastāstīja valstsvienības preses sekretārs Māris Gorbunovs.

Latvijas hokejisti nevar pilsētā, arēnā vai viesnīcā staigāt apģērbā, kas viņiem labpatiktos, viss ir sīki noteikts un izklāstīts, un, lai noteikumi neaizmirstos, tie ir izlīmēti ģērbtuvē.

Piemēram, dodoties uz spēli, obligāts ir uzvalks, dodoties uz treniņu, jāvelk džinsu bikses un polo krekls, bet spēles dienas rīta treniņā kājās jābūt uzvalka biksēm. Dodoties uz ēdienreizēm, hokejistiem jāvelk džinsi un polo krekls, bet treniņtērpā atļauts atrasties tikai savā viesnīcas numuriņā vai savā viesnīcas stāvā, kur neviens cits, izņemot Latvijas izlasi, nemitinās.

Nolans uzsvēra, ka

hokejistiem jebkurā situācijā, izejot sabiedrībā, jāizskatās un jāuzvedas solīdi, jo viņi ir savas valsts spogulis,

kā arī vieni no populārākajiem cilvēkiem valstī, kuriem pievērsta liela uzmanība.

«Galvenais treneris februārī, kad izlase devās uz pārbaudes turnīru Norvēģijā, bija šokā, kad ieraudzīja, cik atšķirīgā izskatā toreiz ieradās hokejisti. Tur gan nebija izlases galveno spēku, taču viņš uzreiz uzsvēra, ka tā nedrīkst un visiem jābūt solīdiem un jāievēro vienota etiķete. Tādas pašas prasības bija arī pārbaudes spēlēs, hokejisti tās labi zina un ievēro. Nolanam šāda kārtība ir svarīga, jo viņš uzsver, ka Kanādā jau bērnu komandās tam tiek pievērsta uzmanība,» klāstīja Gorbunovs.

Latvijas izlases ģērbšanās noteikumi krasi disonē, piemēram, ar Krievijas izlases paradumiem, jo šīs komandas spēlētāji bieži redzami treniņtērpos no viesnīcas netālu esošajā lielveikalā.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu