Širokovs: Nolēmām viņus visu spēli dauzīt (67)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Aleksejs Širokovs pēc ceturtdien piedzīvotā zaudējuma 1:3 Čehijas valstsvienībai pasaules čempionāta (PČ) ceturtajā spēlē sarunā ar portālu TVNET atzina, ka spēlētāji nolēmuši piekopt agresīvu hokeju. Par galveno zaudējuma iemeslu viņš min koncentrēšanās trūkumu izšķirīgajā trešdaļā, kurā tika zaudēti divi vārti.

«Līdz beigām mums pietrūka koncentrēšanās,» sacīja Latvijas valstsvienības uzbrucējs, kurš vairakkārt nonāca konfliktā ar pretinieku spēlētājiem. «Ir tādas spēles - vienreiz kļūdies un zaudē.»

Galotnē nedaudz pietrūka arī spēka

«Spēka mums šodien it kā pietika, bet zaudējām koncentrēšanos. Trešajā trešdaļā atdevām viņiem par daudz ripu. Čehi to kontrolēja vairāk. Skrienot pakaļ ripai, spēka rezerves nedaudz izsīka,» atzīst Širokovs.

Viņš atklāja, ka spēlētāji pirms mača izlēmuši piekopt agresīvu spēles stilu. «Pret viņiem visu laiku ir jāspēlē agresīvi. Čehi un slovāki nemīl tādu hokeju, tāpēc nolēmām viņus visu spēli dauzīt, ko paši sarunājām.»

Komandas biedri jāaizstāv

Pēc otrās trešdaļas Širokovam bija domstarpības ar Alešu Hemskiju. Viņš šo epizodi skaidro šādi: «Viņi trijatā uzleca virsū Kobam [Jasam], un es devos viņu aizstāvēt.»

Širokovs nezaudē optimismu arī pēc piedzīvotā zaudējuma. «Visa cīņa vēl priekšā. Zaudējam vienu spēli, rīt ir cita.»

TVNET jau vēstīja, ka turnīra pirmajā spēlē Latvija ar rezultātu 2:5 zaudēja Krievijai, nākamajā mačā ar 3:2 pieveica Vāciju, bet otrdien ar 5:0 sagrāva itāļus.

Pasaules čempionāts no 4. līdz 20. maijam risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas valstsvienība spēlēs Stokholmas apakšgrupā kopā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju.

Komentāri (67)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu