Latvijas hokejisti zaudē spēcīgajai Krievijai (738)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ar zaudējumu 76. pasaules čempionātu (PČ) hokejā sestdien Stokholmā sāka Latvijas nacionālā komanda, kas «Ericsson Globe» arēnā ar rezultātu 2:5 atzina spēcīgās Krievijas valstsvienības pārākumu. Vārtus Latvijas izlases labā guva PČ debitants Miks Indrašis un Kaspars Daugaviņš.

Latvijas komandā ar vārtu guvumiem izcēlās Miks Indrašis, kurš tika atzīts par labāko spēlētāju savā komandā un Kaspars Daugaviņš.

Uzvarētājiem divus vārtus guva un rezultatīvu piespēli izdarīja Nacionālās hokeja līgas aizvadītās regulārās sezonas rezultatīvākais spēlētājs Jevgeņijs Malkins no Pitsburgas «Penguins», kurš saņēma labākā spēlētāja balvu savā komandā.

Valstsvienības debitants pasaules čempionātos - Indrašis, kurš sezonu beidza HK «Rīga» komandā Krievijas Jaunatnes līgā, ar skaistu metienu no tālienes pārsteidza Krievijas izlases vārtsargu Semjonu Varlamovu, kad bija spēlētas 11 minūtes un 32 sekundes.

Kanādietis Teds Nolans Indraši arī PČ laida laukumā pirmajā maiņā kopā ar Jāni Spruktu un Miķeli Rēdlihu. Arī Rēdlihs spēlēja ļoti aktīvi, bet Indrašis pirms tam spēja izprovocēt uz noraidījumu krievu pirmā pāra aizsargu Ņikitu Ņikitinu.

Latvijas valstsvienība vadībā bija līdz 34.minūtei, kad Krievijas komandas kapteinis Iļja Ņikuļins izmantoja Indraša noraidījumu ar metienu no zilās līnijas, kad Latvijas vārtsarga Edgara Masaļska skats bija aizsegts.

Nepilnas divas minūtes vēlāk noraidījumu izpelnījās Andris Džeriņš, bet vairākumu krievi izspēlēja līdz tukšiem vārtiem, kuros Malkinam raidīt ripu nebija problēmu.

Trešajā periodā Krievija, kas sāka spēlēt no aizsardzības, guva vēl trīs vārtus pēc ātriem pretuzbrukumiem - Malkins, Aleksandrs Popovs un Jevgeņijs Kuzņecovs. Cipulim tika ieskaitīts vārtu guvums, realizējot skaitlisko vairākumu, kad rezultāts kļuva 2:4.

Latvija - Krievija 2:5 (1:0, 0:2, 1:3)

Vārtu guvēji: 1:0 Miks Indrašis (Galviņš, Sprukts) (11:32), 1:1 Iļja Ņikuļins (Perežogins, Malkins) (33:45 vair.), 2:1 Jevgēņijs Malkins (Ņikuļins) (36:29 vair.), 3:1 Jevgēņijs Malkins (Popovs) (45:03), 4:1 Aleksandrs Popovs (Perežogins) (50:53), 2:4 Kaspars Daugaviņš (Pujacs, Bārtulis) (55:21 vair.), 5:2 Jevgēņijs Kuzņecovs (Kuļjomins) (56:53).

Metieni: 26 - 40

Soda minūtes: 6 - 8

No rīta abas komandas aizvadīja pusstundu garu treniņu. Pirmie spēles norisies vietas ledu iemēģināja Krievijas hokejisti, un pēc 15 minūtēm nodarbību sāka Latvijas izlase.

Līdzšinējā bilance abu komandu savstarpējās spēlēs pasaules čempionātā ir neitrāla, katrai no izlasēm gūstot pa divām uzvarām.

Pārbaudes spēlēs cīnījās līdzvērtīgi

Aprīlī Latvijas ar Krieviju «Euro Hockey Challange» ietvaros tikās pārbaudes spēlēs, kurās punktus dalīja uz pusēm. Vispirms Krievija «Arēnā Rīga» guva virsroku 2:1, bet nākamajā mačā Latvijas izlase revanšējās 1:0.

Pēdējo reizi abas komandas augstākā mēroga sacensībās tikās 2010. gadā Vankūveras olimpiskajās spēlēs, kad Latvija cieta sakāvi ar rezultātu 2:8.

Latvijas hokeja izlases sastāvs spēlē ar Krieviju

Vārtsargi: Edgars Masaļskis, Māris Jučers.

Aizsargi: Guntis Galviņš, Krišjānis Rēdlihs, Oskars Cibuļskis, Oskars Bārtulis, Georgijs Pujacs, Kristaps Sotnieks, Rodrigo Laviņš.

Uzbrucēji: Miks Indrašis, Jānis Sprukts, Miķelis Rēdlihs, Kaspars Daugaviņš, Aleksejs Širokovs, Mārtiņš Cipulis, Roberts Bukarts, Andris Džeriņš, Gints Meija, Armands Bērziņš, Juris Štāls, Kaspars Saulietis un Koba Jass.

<b>Hokejs 2012</b>

Pasaules čempionāts no 4. līdz 20. maijam risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas valstsvienība spēlēs Stokholmas apakšgrupā kopā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju.

Jauns reglaments

Ar 2012. gadu tiek veikta jauna izspēles kārtība, komandas sadalītas pa astoņām divās grupās, kur katrai izlasei ir garantētas vismaz septiņas spēles. Iepriekš priekšsacīkstēs izspēlēja trīs mačus.

TVNET Stokholmā!

Uz Stokholmu devusies arī «TVNET Sports» komanda Edgara Garosa un Gata Krecera personā. TVNET operatīvi nodrošinās informāciju par Latvijas hokejistu sekmēm, visu pārējo izlašu veikumu, būs spēļu video apskatu atspoguļojums, fotoreportāžas un komentāri. Tas viss būs atrodams «TVNET Hokejs 2012», arī sociālajā vietnē Twitter (@HokejsTVNET).

Komentāri (738)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu