Latvijas hokejisti dosies cīņā ar Krievijas izlasi (215)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts

Ar spēli pret spēcīgo Krievijas valstsvienību 76. pasaules hokeja čempionātu Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā šodien atklās Latvijas nacionālā komanda. Mača sākums paredzēts pulksten 17.15 tiešraidē kanālā TV3.

<b>Hokejs 2012</b>

Abas komandas vakar aizvadīja treniņu «Ericsson Globe» arēnai blakus esošajā «Hovet» hallē. Latvijas izlase uz ledus pavadīja stundu, kamēr Krievijas hokejisti nedaudz mazāku laiku. Mūsu šīsdienas pretinieks uz treniņu ieradās 15 minūtes pēc tam, kad savu nodarbību beidza Latvijas spēlētāji. Lielākā daļa krievu hokejistu nodarbības nobeigumā izpildīja metienus pa vārtiem.

Vārtos - Varlamovs un Masaļskis

Vakar kļuva zināms, ka Krievijas izlases galvenais treneris Zinetula Biļaļetdinovs savu vārtu drošību uzticēs Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolorādo «Avalanche» vārtsargam Semjonam Varlamovam. Savukārt Latvijas komandas vārtos stāsies Edgars Masaļskis.

«Sajūtas kā vienmēr pirms spēlēm - koncentrējamies, gatavojamies un domājam par maču. Dosimies laukumā, cenšoties parādīt savu labāko sniegumu,» pirms gaidāmā mača sarunā ar TVNET sacīja Masaļskis.

Līdzšinējā bilance abu komandu savstarpējās spēlēs pasaules čempionātā ir neitrāla, katrai no izlasēm gūstot pa divām uzvarām.

Pārbaudes spēlēs cīnījās līdzvērtīgi

Aprīlī Latvijas ar Krieviju «Euro Hockey Challange» ietvaros tikās pārbaudes spēlēs, kurās punktus dalīja uz pusēm. Vispirms Krievija «Arēnā Rīga» guva virsroku 2:1, bet nākamajā mačā Latvijas izlase revanšējās 1:0.

Pēdējo reizi abas komandas augstākā mēroga sacensībās tikās 2010. gadā Vankūveras olimpiskajās spēlēs, kad Latvija cieta sakāvi ar rezultātu 2:8.

Krievijas izlases rindās ir divas izteikti spilgtas zvaigznes no Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubiem - Pitsburgas «Penguins» pārstāvošais uzbrucējs Jevgēņijs Malkins un Detroitas «Red Wings» uzbrucējs Pāvels Dacjuks.

Komanda gatava cīņai

«Par Krievijas komandu nav daudz ko teikt, tā ir atbraukusi cīnīties par medaļām. Nedomāju, ka mums pret viņiem klāsies viegli. Varu teikt, ka mēs būsim gatavi cīņai,» TVNET pastāstīja Latvijas izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš.

«Mums jāspēlē rupji un katru mīļu brīdi jāsit viņi. Protams, visam jānotiek uz noteikumu robežas, tomēr par agresivitāti aizmirst nevar,» skaidro Aleksejs Širokovs.

Pasaules čempionāts no 4. līdz 20. maijam risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas valstsvienība spēlēs Stokholmas apakšgrupā kopā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju.

Jauns reglaments

Ar 2012. gadu tiek veikta jauna izspēles kārtība, komandas sadalītas pa astoņām divās grupās, kur katrai izlasei ir garantētas vismaz septiņas spēles. Iepriekš priekšsacīkstēs izspēlēja trīs mačus.

Latvijas hokeja izlases sastāvs pasaules čempionātā

Vārtsargi: Edgars Masaļskis, Māris Jučers, Ervīns Muštukovs.

Aizsargi: Guntis Galviņš, Krišjānis Rēdlihs, Oskars Cibuļskis, Oskars Bārtulis, Georgijs Pujacs, Kristaps Sotnieks, Rodrigo Laviņš, Jānis Andersons.

Uzbrucēji: Miks Indrašis, Jānis Sprukts, Miķelis Rēdlihs, Kaspars Daugaviņš, Aleksejs Širokovs, Mārtiņš Cipulis, Roberts Bukarts, Andris Džeriņš, Gints Meija, Armands Bērziņš, Juris Štāls, Kaspars Saulietis, Koba Jass un Ronalds Ķēniņš.

TVNET Stokholmā!

Uz Stokholmu devusies arī «TVNET Sports» komanda Edgara Garosa un Gata Krecera personā. TVNET operatīvi nodrošinās informāciju par Latvijas hokejistu sekmēm, visu pārējo izlašu veikumu, būs spēļu video apskatu atspoguļojums, fotoreportāžas un komentāri. Tas viss būs atrodams «TVNET Hokejs 2012», arī sociālajā vietnē Twitter (@HokejsTVNET).

Komentāri (215)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu