Latvijas hokeja izlases fani pulcēsies pie Brīvības pieminekļa (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases fani pirms došanās uz pasaules čempionātu šodien plkst.15 noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa, informēja Rīgas «Dinamo» fanu kluba valdes priekšsēdētājs Aigars Krīgers.

Fani, kas dosies uz Stokholmu, aicina ziedu nolikšanas pasākumā piedalīties visus hokeja līdzjutējus.

«Pirms iepriekšējā pasaules čempionāta bija daudz un dažādu runu par un ap izlasi un tās spēlētājiem, viņu motivāciju. Domāju, daļa atbildības ir jāuzņemas arī hokeja faniem, kas bija pieraduši pie «lielā» hokeja un izlutināti Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas laikā,» saka Krīgers. «Taču mums ir jāatceras, ka tieši izlase un tās sniegums pasaules čempionātos bija sākums hokeja atdzimšanas «bumam» Latvijā. Izlases faniem ir jāatgūst zaudētā un apsūbējusī slava, tādēļ arī mēs ar lielu atbildību pošamies uz šo pasaules čempionātu, lai atbalstītu hokejistus.»

Šogad fani sadarbībā ar «Aldari» parūpējušies arī par pārsteigumu Latvijas izlases hokejistiem. Pēc Latvijas izlases spēlēm viņi pasniegs «Aldara» Uzmundrinājuma kausu un Armanda Pučes grāmatu par leģendāro latviešu hokejistu Viktoru Hatuļevu «Klients» kādam no izlases spēlētājiem, kuram veiksmes konkrētajā spēlē būs pietrūcis visvairāk.

Kā ziņots, pasaules čempionāts sākas jau šodien, bet Latvijas valstsvienība pirmo spēli aizvadīs sestdien, kad spēkosies ar Krieviju.

Pasaules čempionāts līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlēs Stokholmas apakšgrupā kopā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfināla cīņas, bet komandas, kas savā grupā paliks astotajā vietā, automātiski izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu