Del Boske: Šī ir ļoti laimīga diena visai Spānijai (15)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Spānijas futbola izlases galvenais treneris Vinsente del Boske pēc uzvaras Pasaules kausa izcīņas finālā pār Nīderlandi bija lepns par saviem spēlētājiem. Tikmēr Nīderlandes valstsvienības treneris Berts van Marvijks kritiski izteicās par mača galveno tiesnesi Hovardu Vebu.

''Tas bija grūts mačs. Mēs sākām labi, taču pēc tam viņi pārņēma iniciatīvu. Otrajā puslaikā izdevība bija [Arjēnam] Robenem, taču [Ikers] Kasiljas mūs izglāba no ļaunākā. Pēc tam, manuprāt, mēs bijām labāki,'' norādīja del Boske.

''[Sesks] Fabregass iznāca uz maiņu, un mēs sākām dominēt. Iespējas gūt vārtus bija gan Fabregasam, gan Davidam Viljam, kuras vajadzēja izmantot, taču tāds ir futbols. Mūsu spēlētāji bija fantastiski. Viņi spēja to paveikt pirmo reizi. Tiesa, arī viņiem [Nīderlandei] bija iespējas gūt vārtus, taču mums bija četras teicamas izdevības,'' del Boske atzina, ka viņa komanda uzvarējusi pelnīti.

''Mums 50 dienas nebija incidentu, tādēļ esmu lepns par spēlētājiem. Šī ir ļoti laimīgi diena visai Spānijai. Tas ir kaut kas vairāk par sportu. Mums ir jāsvin. Esam priecīgi atlīdzināt visiem Spānijas faniem, izcīnot Pasaules kausu,'' teica Spānijas izlases galvenais treneris.

Tikmēr Nīderlandes valstsvienības treneris Berts van Marvijks kritiski izteicās par mača galveno tiesnesi Hovardu Vebu, taču vienlaikus uzsvēra, ka Spānija bija spēcīgāka, vēsta ESPN. 

''Manuprāt, tiesnesis nekontrolēja spēli pietiekoši labi, taču spēcīgākā komanda uzvarēja. Es lasīju, ka Spānija bija ļoti nikna par tiesāšanu zaudētajā mačā pret Šveici. Izskatījās, ka tiesnesis bija ietekmējies no šīs kritikas,'' van Marvijks norādīja, ka Vebs izrādīja pārāk lielu respektu Spānijai.

''Tas bija Pasaules kausa fināls un visi bija saspringti. Abas komandas izpildīja nepatīkamus pārkāpumus, taču tāds nav mūsu spēles stils. Mūsu nodoms bija demonstrēt skaistu sniegumu, taču oponents bija ļoti spēcīgs. Spānija ir labākā futbola valsts pēdējo gadu laikā.''

''Esam vīlušies, jo vēlējāmies uzvarēt un mums bija tādas iespējas. Domāju, ka nospēlējām ļoti labi, jo esam tikuši tik tālu. Neviens negaidīja, ka mēs iekļūsim finālā,'' teica van Marvijks.

Jau ziņots, ka par Pasaules kausa izcīņas uzvarētāju svētdien pirmo reizi tās vēsturē kļuva Spānijas futbola izlase, kas finālmačā "Soccer City" stadionā Johannesburgā pagarinājumā ar rezultātu 1:0 (0:0, 0:0) pārspēja Nīderlandi.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu