Vācijas futbolistiem trešā vieta PK izcīņā (34)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pasaules kausa izcīņas finālturnīra futbolā mačā par trešo vietu sestdien Vācijas izlase ar rezultātu 3:2 (1:1) pieveica Urugvajas valstsvienību.

Vācijas izlases labā vārtus guva Tomass Millers, Marsels Jansens un Sami Kedira, savukārt Urugvajai precīzi sita Edinsons Kavani un Djego Forlans.

Uzreiz jāpiebilst, ka Vācijas izlasei šajā mačā nācās iztikt bez abiem vadošajiem uzbrucējiem Lukaša Podoļska un Miroslava Klozes, kā arī bez aizsarga un kapteiņa Filipa Lāma, kuri nespēlēja dažādu savainojumu dēļ. Tāpat Vācijas izlases vārtu drošība tika uzticēta Hansam-Jergam Butam.

Vācijas izlases kapteiņa pienākumus šajā spēlē pildīja Bastians Švainštaigers.

Mačs iesākās ar nelielu Vācijas izlases pārsvaru, kas 19.minūtē pārvērtās gūtajos vārtos. Bastiana Švainštaigera labu sitienu no tālas distances Urugvajas izlases vārtsargs Fernando Muslera atvairīja, taču bumba atlēca pie Millera, kurš nekļūdījās un atklāja mača rezultātu. Milleram tie bija piektie vārti šajā Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā.

Pēc zaudētajiem vārtiem Urugvajas izlase palielināja savu spiedienu uz pretinieku vārtiem un mača 28.minūtē izlīdzināja rezultātu. Djego Peress atņēma bumbu Švainštaigeram un izdarīja piespēli Luisam Suaresam, kurš to tālāk pāradresēja Kavani, kas no tuvas distances bumbu raidīja garām Hansam-Jergam Butam.

Atlikušajā pirmā puslaika laikā spēles gaita bija mierīgāka un bīstamu uzbrukumu nebija.

Otrais puslaiks sākās ar Urugvajas izlases pārsvaru un mača 51.minūtē pēc teicama Ehidio Arevalo Riosa centrējuma lieliski nospēlēja Forlans, kurš izdarīja sitienu no gaisa un bumba, atsitoties pret zemi, ielidoja Vācijas izlases vārtos.

Vācijas izlasei ātri izdevās atspēlēties, kad 56.minūtē pēc Žeroma Boatenga centrējuma nesekmīgi nospēlēja Muslera, kuram izgājienā neizdevās izsist bumbu tālāk no saviem vārtiem, bet Urugvajas vārtsargu apsteidza Jansens, kurš precīzi sita ar galvu – 2:2.

Pēc gūtajiem vārtiem Vācija turpināja spēlēt aktīvi un daudz uzbruka, līdz 82.minūtē pēc stūra sitiena izspēles neveiksmīgi nospēlēja Urugvajas izlases aizsargi, bet šo situāciju izmantoja Kedira, kurš ar galvu sita precīzi un izvirzīja Vāciju vadībā ar 3:2.

Mača pēdējās minūtēs Vācija sekmīgi spēlēja aizsardzībā un neļāva Urugvajai bīstami uzbrukt, taču jau spēles kompensācijas laika trešajā minūtē urugvajiešiem bija lieliska iespēja izlīdzināt rezultātu, kad Djego Forlans izpildīja soda sitienu, tomēr bumba trāpīja pa vārtu pārliktni.

Vācijas izlase Pasaules kausa izcīņas finālturnīra bronzas medaļas izcīnīja ceturto reizi savā pastāvēšanas vēsturē. Interesanti, ka neviena cita valsts līdz šim nav ieguvusi vairāk par divām bronzas godalgām.

Trīskārtējā pasaules čempione Vācija trešo vietu Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā izcīnīja arī pirms četriem gadiem savās mājās, kā arī 1934.gadā Itālijā un 1970.gadā Meksikā.

Savukārt Urugvaja, kas ir divkārtējā pasaules čempionvienība, maču par trešo vietu pēdējo reizi aizvadīja 1970.gadā, kad ar 0:1 zaudēja tieši Vācijai.

Kā ziņots, Pasaules kausa izcīņas finālmačs starp pašreizējo Eiropas čempioni Spāniju un Nīderlandi notiks svētdien plkst.21.30.

Nīderlandes izlase Pasaules kausa finālā spēlēs trešo reizi vēsturē, bet Spānija - pirmo reizi.

Urugvajas izlases sastāvs: Fernando Muslera, Djego Godins, Horhe Fukile, Djego Lugano, Martins Kaseress, Maksimiljano Pereira, Ehidio Arevalo Rioss, Djego Peress (Valters Gargano, 77.min.), Edinsons Kavani (Sevastjans Avreu, 89.min.), Luiss Suaress, Djego Forlans.

Vācijas izlases sastāvs: Hanss-Jergs Buts, Žeroms Boatengs, Pērs Mertezakers, Arne Frīdrihs, Deniss Aogo, Sami Kedira, Bastians Švainštaigers, Tomass Millers, Mesuts Ezils (Serdars Tašči, 90.min.), Marsels Jansens (Tonijs Kross , 81.min.), Kakau (Stefans Kīslings, 73.min.).

Komentāri (34)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu